Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 21 januari

Alkmaar 21-01-2004 - 17.00 uur

Reiziger met vervalst document aangehouden
Alkmaar, dinsdag 20 januari 2004.
Omstreeks 21.45 uur werd een 20-jarige man uit Den Helder in de trein aangehouden door een conducteur. Hij had een vervalst vervoersbewijs bij zich. De man is overgenomen door de politie en ingesloten. De spoorwegpolitie doet het verdere onderzoek.

Inbraak woning
Heerhugowaard, woensdag 21 januari 2004.
Kort na middernacht ontdekte een bewoner van een huis aan de Stationsweg, bij thuiskomst, dat er in de avonduren was ingebroken. Aan de achterkant was een raam opengebroken. Er werden enkele betaalpassen en een portemonnee met geld weggenomen.

Snelheidscontroles na meldingen
Heerhugowaard, dinsdag 20 januari 2004.
In Heerhugowaard zijn gistermiddag- en avond diverse snelheidscontroles gehouden. Tussen 14.50 en 16.00 uur is gecontroleerd op de Rustenburgerweg. Een school had klachten over te hard rijden op de genoemde wegen. Er werden 47 automobilisten aan de kant gezet en geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 72 km per uur waar 50 is toegestaan.
Een uur later, rond 17.00 uur, verplaatsten de controleurs zich naar de Middenweg, tussen de rotonde bij Middenwaard en de Esdoornlaan. Hier werden 29 bekeuringen geschreven wegens snelheidsovertredingen. In totaal zijn op deze locatie 663 voertuigen gecontroleerd. Ook hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 72 km/u.
Tussen 19.20 en 21.00 uur werd gecontroleerd op de Van Veenweg. De politie had meldingen gekregen over de hoge snelheid van het verkeer op deze weg in de avonduren. In totaal werden 47 bekeuringen geschreven en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u. Ook hier werden de overtreders staande gehouden.

Controle fietsverlichting
Heiloo, woensdag 21 januari 2004.
Vanmorgen kregen 10 fietsers op de Hoogeweg en de Ringweg een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.

Man koopt klap af
Heiloo, woensdag 21 januari 2004.
Een 22-jarige vrouw uit Heiloo deed vandaag aangifte van mishandeling. Zij reed afgelopen maandag, 19 januari 2004, omstreeks 08.30 uur op haar fiets over de Westerweg in de richting van Alkmaar. Ze reed over het fietspad het bos uit en vroeg, ter hoogte van Kwekerij Meijer, de tijd aan een jongeman die haar op een fiets tegemoet kwam. Hij stopte en gaf haar plotseling een klap in haar gezicht. Hij verklaarde de klap door te zeggen: 'Sorry maar ik heb ruzie met mijn vriendin.' Een onbekend gebleven passerende ongeveer 40-jarige man sprak de jongeman nog aan. Hierna ging de vrouw verder op haar fiets waarna ze door de jongeman werd ingehaald. Hij zei 'Sorry' en stopte 30 euro in haar tas, waarna hij verdween. De vrouw hield er pijn in haar wang en een verkleuring van de huid aan over. De jongeman is ongeveer 20 tot 25 jaar oud. Hij was ongeveer 1,70 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft een blanke huid, sprak Nederlands en droeg donkerblauwe regenkleding.

Bloedproef na roken joint
Heerhugowaard, woensdag 21 januari 2004.
Een 21-jarige automobilist uit Heerhugowaard werd omstreeks 13.20 uur aangehouden op de Deimoslaan. Hij had zojuist in de auto een joint gerookt en verkeerde derhalve onder invloed. Daarom werd hij aangehouden en werd er aan het bureau bloed van hem afgenomen (uitslag over 14 dagen). In de auto werd tevens een verboden vlindermes en een boksbeugel aangetroffen. Dit zijn verboden wapens. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Glazenwasser van erf gejaagd
Alkmaar, woensdag 21 januari 2004.
Een 30-jarige man uit Alkmaar is omstreeks 13.00 uur aangehouden nadat hij een glazenwasser van zijn erf aan de Percivalstraat had gejaagd. De glazenwasser moest daar zijn om de ramen van een bovengelegen flatwoning te kunnen bereiken. De bovenbuurvrouw had om toestemming gevraagd maar de man was niet akkoord. Toen de glazenwasser toch aan de gang ging pikte de verdachte niet dat zijn erf werd betreden en ging naar buiten met een schep. Hij probeerde de glazenwasser te slaan. Deze weerde met zijn armen de slagen af en ging er vandoor. Hij deed aangifte van mishandeling c.q. poging tot zware mishandeling. De verdachte is door de politie aangehouden en verhoord. Overigens is het wettelijk verplicht om mensen die werkzaamheden moeten verrichten toegang tot een erf te verschaffen.