Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 21 januari

Hoorn 21-01-2004 - 17.00 uur

Drankrijdster aangehouden
Oudendijk, dinsdag 20 januari 2004.
Een 30-jarige vrouw uit Hoorn is aangehouden op de A7 rond 14.10 uur. Zij blies tijdens de alcoholcontrole 325 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan) . De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Bromfietser gewond geraakt
Enkhuizen, dinsdag 20 januari 2004.
Op het Westeinde heeft rond 15.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en bromfietser. Een 33-jarige autobestuurder uit Grootebroek haalde een tweetal fietsers in aan de linkerkant. Op datzelfde moment was een 17-jarige bromfietser, eveneens uit Grootebroek, de auto aan het inhalen aan de linkerkant. Doordat de auto uitweek naar links werd de bromfietser door de auto geraakt. Vervolgens reed de bromfietser tegen een paaltje aan en liep daardoor een beenwond op. Hij is naar het Westfries Gasthuis vervoerd.

Diefstal uit woning
Zwaag, woensdag 21 januari 2004.
Omstreeks 03.15 uur werd een bewoonster van een huis aan de Klagerstuin wakker van gerommel op de benedenverdieping. Toen zij polshoogte ging nemen verliet een inbreker juist haar woning. Hij was binnengekomen na het forceren van een keukenraam. Hij heeft een geldbedrag uit een portemonnee weggenomen.

Controle fietsverlichting
Spanbroek, woensdag 21 januari 2004.
In de ochtenduren hebben agenten het fietsverkeer gecontroleerd op de Spanbroekerweg maar ook op de Kerkebuurt in Berkhout en de Nieuweweg in Wognum. In totaal kregen 26 fietsers een bon wegens het niet voeren van de juiste verlichting. Verder kregen 8 fietsers een bon omdat ze met drie naast elkaar reden en werd een automobilist bekeurd omdat hij niet handsfree belde.

Verkeerscontrole
Hoorn, woensdag 21 januari 2004.
Op de Willemsweg en de Weel is het verkeer gecontroleerd. Op de Willemsweg zijn 12 autobestuurders bekeurd wegens het niet dragen van een gordel en 5 bestuurders zijn beboet voor het overschrijden van maximum snelheid van 50 km/u. Tevens werd een proces-verbaal uitgedeeld aan een automobilist die niet handsfree belde. Op de Weel werden twee bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een gordel en eenmaal is een bekeuring uitgereikt wegens te hard rijden.