Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Vierde wedstrijd Wereldbeker vierspannen in Leipzig

21/01/2004

Leipzig, 21 januari 2004
Het internationale concours hippique Partner Pferd in Leipzig zal aankomend weekend gastheer zijn van de vierde wedstrijd om de Wereldbeker vierspannen. Vorig jaar maakte Leipzig zijn debuut als Wereldbekerwedstrijd en werd goed ontvangen door zowel de deelnemers als het publiek. Zeven menners zullen naar de voormalige DDR-stad afreizen, waaronder de tweevoudig Wereldbekerkampioen Michael Freund. Freund is als leider van het tussenklassement uitgenodigd om met een wild card deel te nemen, wat betekent dat hij in Leipzig geen Wereldbekerpunten kan winnen. Hij deelt wel mee in de prijzenpot. De tweede wild card is toegewezen aan Steffen Scholz, een internationale vierspanrijder afkomstig uit de omgeving van Leipzig. Scholz maakt al jaren vast deel uit van het Duitse B-kader en heeft meerdere top-tien plaatsen bereikt op internationale menwedstrijden, waaronder de derde plaats op het CAI Altenfelden, Oostenrijk, in 2003. Scholz, die tijdens het internationale concours Partner Pferd zijn Wereldbekerdebuut maakt, zal zijn eigen span Duits gefokte ruinen uitbrengen.
De wild card menners zullen het moeten opnemen tegen hun landgenoten Christoph Sandmann en Rainer Duen, de Zweed Tomas Eriksson en de Zwitser Werner Ulrich. IJsbrand Chardon zal voor Nederland in Leipzig aan de start verschijnen. Voor hem is het de voorlaatste gelegenheid om Wereldbekerpunten te verzamelen. De drievoudig Wereldkampioen bezet momenteel de negende plaats in het tussenklassement. Hij zal zijn Wereldbekerseizoen afsluiten tijdens Indoor Brabant op 28 maart aanstaande.
De kwalificatiewedstrijd in Leipzig wordt gehouden op vrijdag 23 januari om 22.00 uur. De Wereldbekerwedstrijd vindt plaats op zondag 25 januari om 13.00 uur. Michael Freund zal ook op zaterdagavond de piste in de Leipziger Messe betreden om het publiek te trakteren op een wereld première. Samen met zijn zevenjarige zoon Marco, uitkomende met een vierspan Shetland pony's, zal de Duitse publiekslieveling een pas de deux uitvoeren.

www.worldcupdriving.com