Politie Zeeland


ZAAK: PINPAS

PERSBERICHT: WONINGINBRAKEN.

De Zeeuwse politie heeft met de aanhouding van 2 verdachten in totaal 85 woninginbraken opgelost in Zeeland in Brabant.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat er in de periode oktober / december 2003, tijdens de nachtelijke uren ingebroken werd in woningen in Tholen, Krabbendijke, Goes (2 keer) en Middelburg.

De betroffen series woninginbraken van 3 tot 7 inbraken per nacht terwijl de bewoners thuis lagen te slapen. De buit betrof meestal contant geld, bankpassen, videocamera's, fototoestellen, mobiele telefoons en laptops.

Na een gericht onderzoek werd op 9 december 2003 een 32 jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden terzake heling. In zijn woning trof de politie goederen aan die van een inbraakserie op 26 november 2003 uit Goes afkomstig was.

Het vervolg onderzoek leidde naar een 32-jarige inwoner uit Bergen op Zoom die voortvluchtig was. Deze persoon was in juni 2003 niet teruggekeerd van proefverlof. Hij moest nog een gevangenisstraf uitzitten terzake een eerdere veroordeling voor een groot aantal woninginbraken.

Op 16 januari 2004 kon deze persoon door het woninginbrakenteam worden aangehouden op het
NS-station in Zevenbergen. De man had kort daarvoor ingebroken in 4 woningen in Zevenbergen. Bij zijn aanhouding had hij de buit van deze inbraken en de inbrekerswerktuigen nog bij zich.

Vervolgens werd s'middags een 31-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat hij de inbreker s'avonds regelmatig wegbracht naar locaties waar de man ging inbreken en s'ochtends ook weer kwam ophalen. Ook verkocht hij de goederen die de man bij de woninginbraken meenam.

Op vrijdag 16 januari werd in 6 woningen in Bergen op Zoom, Halsteren en Steenbergen huiszoeking gedaan. Hierbij werden diverse goederen inbeslag genomen die van de woninginbraken afkomstig waren.

De hoofdverdachte heeft tot op heden 85 woninginbraken bekend waarvan 22 in Zeeland.
De overige pleegde hij in Brabant, Gelderland en Dordrecht.

De verdachten zijn op 20 januari voorgeleid en in bewaring gesteld.

Tijdens het onderzoek werd door het woninginbraken team uit Goes samengewerkt met het woninginbraken team uit Bergen op Zoom.

---- --