Bouwfonds

PERSBERICHT

Amersfoort, 21 januari 2004

Hypotheekportefeuille van Bouwfonds Hypotheken groeit naar 25 miljard euro

Bouwfonds Hypotheken groeide deze maand naar een hypotheekportefeuille met een omvang van meer dan 25 miljard euro. Frank van der Heijden, Algemeen Directeur Bouwfonds Hypotheken: "Het is prettig om zo snel in het nieuwe jaar deze historische grens te passeren. In 2003 hebben we goed gedraaid en dat draagt bij aan dit mooie bedrijfsresultaat. Begin 2003 stond de teller van onze portefeuille op 17 miljard euro. Met name het grote aantal oversluitingen is verantwoordelijk voor de autonome groei van onze portefeuille. De overname van de MNF Bank leverde een extra impuls van 5½ miljard euro."

De hypotheekportefeuille van Bouwfonds Hypotheken correspondeert inmiddels met een marktaandeel van 7 % van de totale nationale hypotheekmarkt. Voor 2004 streeft de grootste, gespecialiseerde hypotheekverstrekker naar een groei van de hypotheekportefeuille met 13%.
Frank van der Heijden: "Wij zijn positief gestemd ten aanzien van de ontwikkelingen voor het komende jaar. Naast de investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan om onze dienstverlening aan het intermediair te verbeteren, zijn wij ervan overtuigd dat ook de overname van de MNF Bank zijn vruchten gaat afwerpen. De MNF Bank richt zich volledig op de ontwikkeling van private label producten zodat we samen met onze partners de markt daar beter mee kunnen bedienen.

MNF Bank

De MNF Bank is in maart 1997 ontstaan en vindt haar oorsprong midden jaren zeventig toen de afdeling woonhypotheken bij Bank Mees & Hope startte met het verstrekken van hypothecaire geldleningen aan de cliënten van deze bank. Na de totstandkoming van de ABN AMRO, volgde in 1993 de fusie met Pierson Heldring & Pierson tot MeesPierson N.V. De verkoop van MeesPierson aan Fortis leidde ertoe dat in 1996 de afdeling woninghypotheken in zijn geheel is verhuisd naar moeder ABN AMRO. In 2002 besloot ABN AMRO haar hypotheeklabels, die in het intermediaire kanaal actief zijn, binnen één organisatie te bundelen. Per 1 januari 2003 werd dit geheel ondergebracht bij Bouwfonds Hypotheken.

Over Bouwfonds

Bouwfonds Hypotheken is als grootste gespecialiseerde hypotheekverstrekker van Nederland, een partner voor moderne en flexibele woninghypotheken. Met 50 jaar ervaring bekleedt zij een vooraanstaande positie op de Nederlandse markt. Deze sterke positie dankt Bouwfonds Hypotheken vooral aan een intensieve samenwerking met haar tussenpersonen en aan de voortdurende ontwikkeling en vernieuwing van haar organisatie en producten. Bouwfonds Hypotheken is onderdeel van ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten N.V., kortweg Bouwfonds.

Voor nadere toelichting door Frank van der Heijden kunt u contact opnemen met:
Winkelman en Van Hessen
Linda Glebbeek / Martin Verspeek
telefoon 070 416 16 16 / 06 10 79 17 86
lglebbeek@winkelmanenvanhessen.nl