Gemeente Den Haag

januari 2004
Gemeente stimuleert ouderensociëteiten in Den Haag (21 januari)

Ouderensociëteiten in Den Haag kunnen dit jaar opnieuw subsidie aanvragen voor hun activiteiten. Op deze manier wil de gemeente Den Haag activiteiten speciaal voor ouderen stimuleren.

Ouderensociëteiten kunnen al sinds 1983 in aanmerking komen voor een subsidie. Deze subsidie kan de sociëteiten ondersteunen bij het organiseren van activiteiten. Ook dit jaar is er geld beschikbaar. Elke ouderensociëteit kan in aanmerking komen voor EUR 250,-.

De subsidie is bedoeld voor sociëteiten die als zelforganisatie activiteiten organiseren. De subsidie-aanvraag wordt getoetst op een drietal criteria. Ten eerste moeten er minimaal twintig deelnemers in de leeftijd van 65 jaar en ouder zijn die meedoen aan de activiteit van de sociëteit. Daarnaast moeten de activiteiten gericht zijn op ontspanning of ontwikkeling van ouderen in Den Haag. Tot slot kunnen sociëteiten die op grond van andere regelingen al subsidie ontvangen geen aanspraak maken op de subsidie voor ouderensociëteiten.

Het aanvraagformulier voor de subsidie is verkrijgbaar bij de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn, afdeling Maatschappelijke Dienstverlening en Volksgezondheid. U kunt het formulier opvragen door telefonisch of per brief contact op te nemen met deze afdeling. Het adres is Postbus 12 652, 2500 DP Den Haag en de afdeling is bereikbaar op telefoonnummer 070 - 353 2537. Meer informatie over de subsidie is verkrijgbaar via dit telefoonnummer of op de website www.denhaag.nl, onder 'Onderwijs, Cultuur en Welzijn', 'Zorg en Welzijn' en 'Volksgezondheid en Zorg'. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 31 september 2004 worden ingediend. Bij behandeling van de aanvragen geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' en 'op is op'.