Ingezonden persbericht


33rd International Film Festival Rotterdam
woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari 2004

PERSBERICHT 11 januari 2004


Activiteiten voor kinderen, jongeren en studenten tijdens International Film Festival Rotterdam


Kids Only
Zondag 25 januari organiseert het International Film Festival Rotterdam 'Kids Only'. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen van 10.00 tot 15.30 uur naar een programma met korte films en meedoen aan de muziekworkshop WATCH THAT SOUND. De films worden vertoond in Cinerama 7 en de workshop vindt plaats in de Kleine Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Ouders kunnen meekijken of naar een voor hen geselecteerde film. Let op: kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop aan de Centrale Kassa in de Doelen.


Mo'Moviez: Volkskrant/CJP-dag
Speciaal voor jongeren tussen 16 en 25 jaar organiseert het International Film Festival Rotterdam i.s.m. CJP en de Volkskrant MO'MOVIEZ op donderdag 29 januari. MO'MOVIEZ bestaat uit twee films (om 15.00 en om 20.45 uur). Kaartjes zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de Centrale Kassa in de Doelen.

MO'MOVIEZ begint donderdag 29 januari om 15.00 uur met de film NOVIEMBRE, over een idealistische Spaanse straattheatergroep. Om 20.45 uur draait SCHUSSANGST, over een jongen die de verdediging van zijn meisje te serieus neemt. Tussen de twee films is er tijd om een bezoek te brengen aan FIGHT CLUB in Off_Corso met games en game-presentaties uit het Exploding Cinema programma Power : Play.


MovieZone Award
Het International Film Festival Rotterdam heeft een eigen jongeren jury, de MovieZone Jury. Deze kwam tot stand i.s.m. het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF). Op donderdag 29 januari wordt de MovieZone Award uitgereikt om 20.00 uur in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Direct daarna is de winnende film te zien. Eerst kiest kiest de MovieZone jongerenjury, die dit jaar bestaat uit 5 meiden tussen de 16 en 23 jaar, drie favoriete films uit een selectie van 20 festivalfilms. Deze drie nominaties worden op woensdag 28 januari bekend gemaakt op de festivalwebsite. Voor de winnende film ligt een bedrag van Euro 5000,- klaar bij het NIF voor promotie en de film wordt ook opgenomen in het nieuwe MOVIEZONE seizoen.


Educatieve activiteiten

Schoolvoorstellingen
Op weekdagen tijdens het International Film Festival Rotterdam maken honderden leerlingen van verschillende typen middelbare scholen in Rotterdam kennis met kwaliteitsfilms door een bezoek te brengen aan een schoolvoorstelling. De films, ELEPHANT (Gus Van Sant) en OSAMA (Barmak Siddiq) worden ingeleid en voorzien van een lesbrief. Voorafgaand aan OSAMA wordt de korte film VET! vertoond.

Digital Playground
In combinatie met de schoolvoorstellingen is het mogelijk voor scholen om de workshop DIGITAL PLAYGROUND te boeken. Tijdens deze filmworkshop maken leerlingen in drie uur tijd een eigen korte film van 1 minuut. De Digital Playground workshops worden gehouden van donderdag 22 januari t/m vrijdag 30 januari. Voor informatie: distribution@filmfestivalrotterdam.com.

Rotterdam Film Course
Aan de 7e Rotterdam Film Course met als thema 'GENRES' werd tussen oktober en december 2003 deelgenomen door 1700 studenten uit dertien steden. De deelnemers aan de eendaagse filmcursus zijn uitgenodigd om op 29 januari een voorstelling op het festival bij te wonen van SAVE THE GREEN PLANET! van Jang Jun Hwan (Zuid Korea).

NFTA


Dit jaar bezoeken 75 eerstejaarsstudenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA) het IFFR. Ze zien alle films uit de VPRO Tiger Award Competitie en interviewen de regisseurs in vier sessies. Ook ontmoeten ze hun 115 collega's van de European Film College uit Denemarken die een paar dagen in Rotterdam zullen zijn. De tweede- en vierdejaars scenario en regiestudenten volgen een tweedaagse cursus n.a.v. het festivalprogramma o.l.v. journaliste Beatrijs van Agt en filmmaker Harry Kümel.


Studentenfilmprogramma's

Festivalprogrammeur Erwin Houtenbrink stelde twee programma's samen met studentenfilms:

LEARNING is een bloemlezing van recente filmschoolfilms uit Engeland, Australië, Servië-Montenegro, Duitsland en Nederland.

ECOLE CANTONALE D'ART DE LAUSANNE - AN INTRODUCTION is een selectie van de Zwitserse filmschool (voornamelijk uit 2003), die opvalt door stilistische en thematische diversiteit, heldere maar soms zeer eigenwijze vertrekpunten en een verzorgde afwerking.

(einde persbericht)


Noten aan de redactie:


Het programma van het International Film Festival Rotterdam verschijnt op donderdag 15 januari 2004 als bijlage bij de Volkskrant. Reserveren (vanaf 17 januari 2004): 010-8909000 of www.filmfestivalrotterdam.com. Entreeprijs Kids Only: kinderen Euro 14,00 / volwassenen Euro 21. Mo'moviez Euro 12,- voor twee films. MovieZone Award Ceremony Euro 8,- of Euro 6,- met CJP/CKV of OV-kaart. Kaarten verkrijgbaar aan de centrale kassa in de Doelen.

Aanmelding voor bezoek aan de schoolvoorstellingen en Digital Playground uitsluitend via Eva Possemis of Juliette Jansen (International Film Festival Rotterdam, 010 - 8909090, distribution@filmfestivalrotterdam.com).


Informatie/foto's/interviews:
IFFR persvoorlichting, Bert-Jan Zoet of Anne Wijnen
tel. 010 - 890 90 90
email press@filmfestivalrotterdam.com
fax 010 - 890 90 91.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -


International Film Festival Rotterdam
Press Department:
Bert-Jan Zoet, Press Officer
Anne Wijnen, Assistent Press Officer & Press Desk Coordinator
Gert-Jan Bleeker and Julia de Boer, Press Accreditations


P.O. Box 21696
3001 AR ROTTERDAM


The Netherlands

tel + 31 10 890 90 90
fax + 31 10 890 90 91
email press@filmfestivalrotterdam.com
http://www.filmfestivalrotterdam.com

IFFR 2004: Wed, Jan. 21 - Sun, Febr. 1, 2004

---


Message created at: Sun, 11 Jan 2004 23:11:10 +0100
Message sent by: press@filmfestivalrotterdam.com
Message served by: Filmfestivalrotterdam.com, the Netherlands
---