Ingezonden persbericht


Alcatel levert Thomson SpeedTouchTM DSL modems aan KPN

Rijswijk, 21 januari 2004 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het een nieuw contract heeft getekend met KPN voor de levering van Thomson SpeedTouchTM DSL-apparatuur (Digital Subscriber Lines) ten behoeve van eindgebruikers. Alcatel is in Nederland het distributiekanaal van Thomson. Deze aankondiging volgt op de reeds eerder aangekondigde uitbreiding van KPN's breedbandinfrastructuur door Alcatel.

Op basis van dit contract zal Alcatel DSL-systemen leveren voor zowel thuisgebruikers als zakelijke gebruikers. Dit omvat onder meer vaste en draadloze modems, ethernetmodems voor een enkele PC en ethernetrouters met geavanceerde beveiligingsfunctionaliteiten voor meerdere PC's.

"We voorzien onze klanten van meer bandbreedte dan ooit tevoren. We bieden onze thuisgebruikers aansprekende breedbanddiensten en spannende nieuwe videoapplicaties. Daarnaast ondersteunen wij onze zakelijke gebruikers met geavanceerde communicatiediensten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat KPN een complete productlijn kan bieden van modems die volledig voldoen aan de hoge eisen die gebruikers daaraan stellen," aldus Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN. "Onze samenwerking met Alcatel biedt ons de mogelijkheid om die verwachtingen van onze klanten waar te maken."

Het volledige persbericht vindt u in het bijgaande document.

> Voor nadere informatie:

Alcatel Telecom Nederland
Gabry C. de Kovel
070 - 3079 120
pers@alcatel.nl