3 e persbericht van dinsdag 20 januari 2004

Eindhoven 20-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie verdachten inbraak aangehouden

Op de Parklaan is dinsdagmiddag om 14.45 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde nadat er een melding was geweest van een man die zich in de Merellaan verdacht gedroeg. De politie zag de man op de Parklaan lopen en controleerde hem. In de rugzak die hij bij zich had zaten een cd-speler, twee horloges, manchetknopen en andere goederen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Ze kwamen van een inbraak in een woning aan de Merellaan. Daar was een ruit van de tuindeuren vernield. De aangehouden man noemde de namen van de mededaders en die konden even later in de buurt aangehouden worden. Dat zijn twee mannen van 34 en 29 jaar oud, zonder vaste woonplaats. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man houdt ex-vriendin vast

Op de Gestelsestraat is dinsdag om 17.25 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had een melding gekregen dat hij zijn 27-jarige Eindhovense vriendin tegen haar wil in vast hield. De vrouw was dinsdagmiddag rond 15.00 uur naar zijn woning aan de Hoogstraat gegaan om nog wat zaken te regelen. Toen zij weg wilde gaan hield hij haar tegen en zij mocht niet weg. De vrouw kon in een onbewaakt moment een kennis bellen en die waarschuwde de politie. Toen de politie aan de deur kwam probeerde de man te vluchten. Hij kon aangehouden worden. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte van vrijheidsbeneming.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad

Dinsdagmorgen om 4.10 uur is op de Cederlaan een 34-jarige Joegoslaaf aangehouden. Hij werd betrapt toen hij bezig was de toegangsdeur van een horecagelegenheid aan de Schootsestraat open te breken. Het slot had hij al kapot gemaakt. De man had veel inbrekersgereedschap bij zich. De man is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Vrouw overleden na brand in woning

De 35-jarige Mathilde van Hout is dinsdagmiddag bij een brand in haar woning aan de Ruusbroeclaan zwaar gewond geraakt en later in het ziekenhuis overleden. De brand in de keuken van haar woning brak rond 16.50 uur uit. De vrouw raakte zelf ook in brand. De keuken brandde uit. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Mierlo: Drie gewonden bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising Geldropseweg Prelaat Brantenstraat zijn dinsdag rond 17.15 uur drie personen gewond geraakt. Bij de aanrijding was een politieauto betrokken. De inzittenden waren op weg naar een brand met een gewonde in de Ruusbroeclaan. Vanwege de spoedmelding reden zij met sirene en zwaailicht. Bij genoemde kruising reden zij met de sirene en het zwaailicht aan door rood. Een 23-jarige automobilist uit Mierlo reed vanuit de Prelaat Brantenstraat de kruising op en beide autos kwamen met elkaar in botsing. De Mierlonaar en de twee politiemensen (bestuurder 40 jaar oud) zijn met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politiemensen horen bij de afdeling Helmond West.

Helmond: Snelheidscontroles

* Dinsdag tussen 10.00 en 12.30 uur is op de Weg door de Rijpel een snelheidscontrole gehouden. Van de 426 passanten reden er 25 te hard. De snelste reed 71 km/u. 50 is toegestaan.
* Op de Engelseweg werd tussen 13.35 en 15.30 uur gecontroleerd. Hier passeerden 1580 voertuigen de radarapparatuur en 47 bestuurders deden dat te snel. 74 km/u was de hoogst gemeten snelheid. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Son: Snelheidscontrole

Aan de weg 5000 op bedrijventerrein Ekkersrijt is dinsdag tussen 13.30 en 15.55 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 777 voertuigen reden er 109 te hard. De snelste reed 82 km/u. 50 mag.