Gemeente Amersfoort

Eenmalige subsidie voor bandbunker

datum:20 januari 2004

Stichting Per Expressie ontvangt een eenmalig investeringsbudget van EUR 11.345,- voor de ontwikkeling van een 'bandbunker'. Het College van Burgemeester en Wethouders besloot vandaag een verzoek om aanvullende subsidie hiervoor te honoreren. Het geld wordt gebruikt om in het bijgebouw van de voormalige NS Laswerkplaats aan de Soesterweg twee oefenruimten en een opnamestudio te realiseren.

De bandfaciliteiten waren aanvankelijk voorzien in de Laswerkplaats zelf, maar bleken te veel geluidsoverlast voor de andere gebruikers te veroorzaken. Daarom wordt nu uitgeweken naar het bijgebouw, dat aanvankelijk uitsluitend bedoeld was voor opslag. Een deel van het subsidiebedrag wordt gebruikt om het bijgebouw te beveiligen tegen inbraak. De subsidie wordt betaald uit het budget culturele voorzieningen wijkaccommodaties. Stichting Per Expressie gaat de oefenruimten verhuren aan Amersfoortse bands en muzikanten.

In 2002 stelden B & W een investeringsbudget van EUR 20.000,- beschikbaar aan de Stichting Laswerk en Stichting Per Expresse, zodat de Laswerkplaats kon worden omgebouwd tot culturele vrijplaats. Huurder van beide gebouwen is Stichting Laswerk. Tot 2006 betaalt de gemeente een bijdrage in de huur- en energiekosten van EUR 20.000,- per jaar. Daarna wordt gekeken of de gemeentelijke ondersteuning wordt voortgezet.