Gemeente Amersfoort

Nieuwe supervisor voor ontwikkelingen CSG noord in Amersfoort

datum: 20 januari 2004

De gemeente Amersfoort heeft een nieuwe supervisor aangesteld, die zich bezig gaat houden met de ontwikkelingen in het centrale stadsgebied (CSG) van Amersfoort. De stedenbouwkundige Ir. Shyam Khandekar zal met ingang van eind januari deze rol op zich nemen. De supervisor gaat aan de slag met de verdere uitwerking van de plannen die voor dit gebied zijn gemaakt.

De gemeente stelt deze supervisor aan als eerste aanspreekpunt bij de uitwerking van de ruimtelijke plannen. Op deze manier is de kwaliteitstoets van de plannen verzekerd. Khandekar zal bouw- en inrichtingsplannen toetsen op basis van bestaande kaders, zoals het coördinatieplan, bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Ook zal hij zorgen voor het overdragen van de ruimtelijke visie op het gebied CSG-noord op ontwikkelaars, ontwerpers en andere belanghebbenden.

Kaders
Khandekar is de opvolger van supervisor Rein Geurtsen. Geurtsen heeft de belangrijkste kaders voor de ontwikkeling van het gebied neergelegd, maar een aantal deelgebieden moet nog verder worden aangepakt. Daarbij gaat het in veel gevallen om een verdere uitwerking van de kaders die er al liggen.

Ontwerpbureau
De nieuwe supervisor komt oorspronkelijk uit India en studeerde stedenbouw en architectuur in India, Manchester en Delft. Ir. Shyam Khandekar (1951) is al bijna dertig jaar werkzaam in dit vak. In 1988 is hij zijn eigen bureau begonnen. Khandekar Stadsontwerp in Benthuizen is een multidisciplinair ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in stadsontwerp en inrichting openbare ruimte met projecten in binnen- en buitenland.

Projecten
Het bureau is betrokken bij veel projecten in stationsomgevingen waaronder 's-Hertogenbosch (het alom bekende Paleiskwartier) en onder andere Heerenveen, Oldenzaal en Zutphen. Khandekar Stadsontwerp heeft de afgelopen twee jaar verschillende prijsvragen gewonnen. Verschillende projecten zijn inmiddels gerealiseerd, waaronder Monnikenhuizen te Arnhem.