Gemeente Voorschoten

Uitgebracht op: woensdag 21 januari 2004

Bouwvergunning voor het Wapen van Voorschoten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten heeft op 16 januari 2004 een bouwvergunning voor het uitbreiden en verbouwen van het Wapen van Voorschoten verleend. Het Wapen van Voorschoten staat al een aantal jaren leeg en heeft daarmee tot vele discussies onder inwoners van Voorschoten geleid. Met toestemming voor de renovatie van het Wapen wil het college een positieve impuls geven aan het centrum van Voorschoten.

De bouwvergunning maakt het mogelijk de allure van het Wapen van Voorschoten te herstellen en het gebouw weer voor gebruik beschikbaar te maken. Het deel aan de Voorstraat is een monument en wordt dan ook geheel gerestaureerd. Ook de gevel van het monumentale deel aan de Schoolstraatzijde ondergaat renovatie, met respect voor de oorspronkelijke situatie. Behalve een winkel- en horecafunctie krijgt het pand een woon- en kantoorbestemming.

De eigenaar van het pand, Bouwbedrijf Niersman b.v., is van plan zo spoedig mogelijk met de verbouwing te beginnen.

Eventuele bezwaren kunnen van donderdag 22 januari tot en met woensdag 3 maart 2004 worden ingediend bij de gemeente Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten. Wanneer hiervan geen gebruik wordt gemaakt, is de bouwvergunning onherroepelijk.


- einde bericht -