Statenfractie D66 Noord-Holland

PERSBERICHT

D66 wil inwoners van West-Friesland én Noord-Kennemerland spreken over toekomstige inrichting regio

Haarlem, 21 januari 2004

D66 in Noord-Holland wil van de inwoners van West-Friesland én Noord-Kennemerland weten hoe zij hun gebied tot 2014 en verder ruimtelijk ingericht willen zien. Daartoe belegt de partij twee openbare bijeenkomsten; op maandagavond 26 januari in Heiloo én op woensdagavond 28 januari in Hoorn. Het doel van deze avonden is de wensen van de inwoners te inventariseren aan de hand van het concept-Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland-Noord, dat Provinciale Staten in 2004 moeten vaststellen.

Vragen die tijdens de bijeenkomst in Heiloo aan de orde kunnen komen zijn o.a.:
* Moet er luxe en lommerrijk worden gewoond in de Zandzoom tussen Heiloo en Limmen?
* Zijn de Schermer en de Eilandspolder zo bijzonder dat deze Nationaal Landschap moeten worden?


* Vragen die tijdens de bijeenkomst in Hoorn aan de orde kunnen komen zijn o.a.:
* Is het voor de economische ontwikkeling van de regio nodig dat er een bedrijfsterrein komt langs de A7 tussen Avenhorn en de A7?
* Moet de bereikbaarheid van de regio verbeterd worden door een opwaardering van de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen én door een verbreding van de N302? De visie van de inwoners zal door de statenfractie meegenomen worden in de discussie die de komende tijd over het Ontwikkelingsbeeld gevoerd zal worden.

De bijeenkomst in Heiloo vindt plaats op maandag 26 januari om 20.00 uur in Het Open Huis, 't Loo 22 te Heiloo. De bijeenkomst in Hoorn vindt plaats op woensdag 28 januari om 20.00 uur in Huis Verloren, Kerkstraat 10B te Hoorn.

Iedereen is van harte welkom.