Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum   21-01-2004                                                   
                                                                     


Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Aanhoudingen voor openlijk geweld op school

Vier jongeren zijn op verdenking van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging aangehouden voor een vechtpartij op woensdag 14 januari op een schoolplein aan de Berg en Dalseweg. Op dinsdag 20 januari is een 14-jarige jongen uit Malden in zijn ouderlijke woning aangehouden. Diezelfde dag werd een 13-jarig meisje uit Nijmegen op een andere school in Nijmegen aangehouden. Eveneens op dinsdag 20 januari werd een 14-jarige jongen op een derde school in Nijmegen aangehouden. Tenslotte werd die dag een 13-jarige jongen in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij werd is verzekering gesteld.
Bij de vechtpartij raakte een 14-jarige leerling van de school aan de Berg en Dalseweg licht gewond. Uit het onderzoek bleek dat meerdere leerlingen van de school aan de Berg en Dalseweg geschopt en geslagen zijn. Een 50-jarige leerkracht die de vechtpartij wilde beëindigen kreeg ook een schop en heeft eveneens aangifte gedaan. De oorzaak van de vechtpartij was deels het bewust zoeken van gewelddadigheid tot het vermoedelijk uitschelden. De leerlingen van de school aan de Berg en Dalseweg ontkenden dat zij hadden gescholden en dat er volgens hen geen enkele aanleiding voor het geweld was geweest. De vier aangehoudenen, die dus geen leerlingen waren van de school aan de Berg en Dalseweg, bekenden het feit. Hun ouders of verzorgers zijn over het incident geïnformeerd. Het 13-jarig-meisje dat aangehouden werd heeft aangifte van mishandeling tegen de 50-jarige leerkracht gedaan. Er is proces-verbaal opgemaakt.


Voor vragen over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Piet Versteegt. Tel: 06- 53 71 55 65.


Ongeval met letsel

Gistermiddag is op de Akkerlaan een aanrijding ontstaan tussen een 12-jarige voetganger uit Nijmegen en een 21-jarige automobiliste uit Malden. De voetgangers stak plotseling over. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de voetganger letsel aan zijn been en gezicht opliep. De voetganger is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis.


Bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Steenbokstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Door een raam te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is nog niet bekend of er goederen gestolen zijn. Er is aangifte gedaan.


Auto gestolen

Vanaf de Waalkade is gisteren een zilverkleurige Mercedes met het kenteken KLE-RS328 gestolen. Aangifte deed36-jarige inwoner van Angeren.


Fietsendief aangehouden

Gisteren is op de Mariënburg een 32-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Hij had de fiets van een 67-jarige inwoner van Nijmegen gestolen. De 67-jarige Nijmegenaar meldde de diefstal bij een passerende agent en gaf het signalement van de verdachte op. De agent hield de 32-jarige Nijmegenaar even later aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal opgemaakt. De 67-jarige Nijmegen deed aangifte.


Harddrugs

Gistermiddag hield de politie op de Symfoniestraat een 22-jarige inwoner van Rotterdam aan. Hij had negen zakjes met cocaïne in zijn bezit. De man is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt. De cocaïne is in beslag genomen.

District Tweestromenland
Druten- woninginbraak
In een woning aan het Hoogstuk is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is geld gestolen. Aangifte deed de bewoner.

District De Waarden

Culemborg- bedrijfsinbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is in een bedrijf aan de Zandstraat ingebroken. Door een toegangsdeur te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is geld gestolen. Er is aangifte gedaan.

Heesselt- woninginbraak
In een woning aan de Gerestraat is maandag ingebroken. Uit de woning is computerapparatuur gestolen. Er is aangifte gedaan.

Tiel- woninginbraken
In een woning aan het Duizendblad is gistermiddag ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer geld gestolen. Er is aangifte gedaan.
Gisteren is in een woning aan de Bereklauw ingebroken. Door een raam te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Er is onder meer een fotocamera gestolen. Er is aangifte gedaan.

Zaltbommel- auto gestolen
Vanaf het Van Voordenpark is gisteren een grijze Volvo met het kenteken 92-LJ-TS gestolen. Er is angifte gedaan.


Zaltbommel- man aangehouden voor inbraak in auto

Gisteravond hield de politie een 15-jarige inwoner van Zaltbommel aan. Hij wordt ervan verdacht in een auto, die geparkeerd stond aan de Gamerschestraat, te hebben ingebroken. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op 20 januari

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  St.          07.10 -     50     1892 43   70    
          Annastraat   09.30 uur                          
Wijchen   Nieuweweg    09.25 -     50     1202 46   81    
                       12.00 uur                          
Malden    Rijksweg     13.45 -     50     350  8    -     
                       14.15 uur                          
Ubbergen  Rijksweg     07.45 -     80     2931 46   112   
                       11.00 uur                          
Millingen Heerbaan     11.30 -     50     262  10   82    
                       13.00 uur                          


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --