P E R S B E R I C H T

Financiële afwikkeling vertrek drs. Th.W. Wernink

Utrecht, 21 januari 2004

De uitspraak van de externe arbitragecommissie inzake de ontslagvergoeding van drs. Th.W. Wernink is aan Corio bekend gemaakt. Vooruitlopend op de publicatie van het jaarverslag over 2003 inzake de remuneratie van drs. Th.W. Wernink delen wij u mede dat drs. Th.W. Wernink over 2003 een contractuele vergoeding zal ontvangen van E 320.480,=, een door de arbiters vastgestelde eenmalige som ten bedrage van E 225.014,= en een, volgens de bij Corio gehanteerde formule, bonus over het jaar 2002 ten bedrage van E 75.342,=. Alle genoemde bedragen zijn bruto. Daarnaast zal Corio bijdragen aan de kosten van juridische bijstand ten bedrage van E 23.000,= van drs. Th.W. Wernink en is Corio rente verschuldigd over de bovenstaande bedragen.

Nu het blijkt dat drs. Th.W. Wernink eigener beweging toch uitspraken over de kwestie tegenover de financiële media heeft gedaan, stelt Corio het op prijs om ook een nadere toelichting op de bovenstaande kwestie te geven.

In september 2002 informeerde drs.Th.W. Wernink als directievoorzitter de Raad van Commissarissen van Corio dat er een onwerkbare situatie in de groepsdirectie was ontstaan. Toen bleek ook dat de directie reeds in juni 2002 besloten had middels een externe organisatie adviseur, een poging te doen om tot herstel van de verhoudingen te komen. Na een onderzoek door de Raad van Commissarissen waarbij alle betrokkenen gehoord zijn, is toen vervolgens met de directie afgesproken om dit traject met de externe organisatie adviseur eerst af te ronden, voordat de Raad van Commissarissen zou besluiten al dan niet in te grijpen. De adviseur en de directieleden zagen namelijk toen toch nog kansen de directie op een lijn te krijgen. De Raad van Commissarissen heeft toen aan de toenmalige vice-voorzitter, de heer J.D. Bax, gevraagd het traject van nabij te volgen. De organisatie adviseur kwam in december 2002 echter tot de conclusie dat het niet mogelijk bleek te zijn om een werkbare situatie in de directie te bewerkstelligen en adviseerde de Raad van Commissarissen te besluiten tot een andere samenstelling van de directie. Daarop heeft de Raad van Commissarissen na ampele overwegingen besloten afscheid van de heer drs. Th.W. Wernink te nemen. Om de reputatie van zowel drs. Th.W. Wernink als Corio niet onnodig te beschadigen, hebben partijen toen besloten om naar buiten te communiceren dat drs. Th.W. Wernink na 10 jaar als voorzitter gefunctioneerd te hebben, het voornemen had op de aandeelhoudersvergadering 2003 af te treden. Drs. Th.W. Wernink was bereid aan deze procedure mee te werken onder voorwaarde dat hem een passende ontslagvergoeding betaald zou worden. Naar de mening van Corio vroeg drs. Th.W. Wernink in het daaropvolgend overleg echter teveel, waarna op voorstel van Corio partijen in maart 2003 besloten de hoogte van de ontslagpremie in arbitrage te doen vaststellen. De mondelinge behandeling van deze arbitrage vond plaats op 24 november 2003 en de uitslag is nu aan partijen bekend gemaakt.

Uit voorzorg heeft Corio in 2003 een voorziening getroffen ten bedrage van het door de heer drs. Th.W. Wernink geëiste bedrag. De nu toegekende E 225.014,= is beduidend lager dan geëist zodat de arbitrage uitslag geen negatieve invloed op de jaarresultaten van 2003 zal hebben.

Contactpersoon:
Ingrid Prins, Investor Relations Manager
telefoonnummer 030-28 29 343
info@nl.corio-eu.com
www.corio-eu.com


---- --