AMD MARKETING COMMUNICATIE

Premiere Fighting Fish Film Festival Rotterdam

Op 22 januari 2004 gaat Fighting Fish in première op het International Film Festival Rotterdam. De wereldpremière van deze allereerste Nederlandse Martial Arts film zal plaatsvinden in het Oude Luxortheater in Rotterdam. Vanaf 29 januari is de nationale release.

Voorafgaand aan de première is de site www.fightingfish geheel vernieuwd. Met het laatste nieuws over de film en informatie over de cast en crew. Ook kunnen bezoekers er de trailer van de film bekijken, merchandise bestellen, ringtones downloaden en meedoen met diverse acties waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Fighting Fish is een zogeheten modern eastern boordevol romantiek, spanning en spectaculaire vechtscènes! Deze tegenhanger van de Western speelt zich normaliter af in een Aziatische setting, maar is in het geval van Fighting Fish naar Rotterdam verplaatst.

Het verhaal van Fighting Fish in het kort: De mysterieuze vreemdeling A-Ken (Kim Ho Kim) gaat in Rotterdam op zoek naar degene die de dood van zijn broer Chau op zijn geweten heeft. De oplossing lijkt eenvoudig, maar in de Chinese onderwereld is niets wat het lijkt. A-Ken begint aan een gevaarlijke speurtocht naar de dader. Daarbij raakt hij bovendien verwikkeld in een romance met de Nederlandse Jennifer (Chantal Janzen).

Fighting Fish is een film van producent/regiseur Jamel Aattache. Samen met hoofdrolspeler / vechtkunstenaar Kim Ho Kim schreef hij bovendien het scenario.

Fighting Fish is een film met:
Chantal Janzen : Volle Maan, musicals Saterday Night Fever en 42nd street
Jennifer de Jong : Fort Alpha, Brutale Meiden, Costa!, Baantjer Kim Ho Kim : GTST, Luifel & Luifel,
Ron Smoorenburg : Who am I (met Jacky Chan), diverse martial arts films in Honk Kong

en o.a.
Bao Xian Fei : Wereldkampioen Wu Shu
Joop Kasteel : Nederlands kampioen Freefight
Jeroen Post : Veejay TMF


07 jan 04 11:16