Gemeente Hoogeveen


---

9 januari 2004

Hoogeveen debatteert voorafgaand aan politieke keuzes

De gemeenteraad van Hoogeveen organiseert vanaf donderdag 22 januari drie zogeheten Raadhuisdebatten. Hoogeveense instanties en inwoners worden gericht uitgenodigd in discussie te gaan met de raadsleden rondom drie thema's. Ook publiek is van harte welkom. Het is voor het eerst dat de raad dergelijke openbare debatten organiseert. De vorm van de debatten is afgeleid van beproefde tv-programma's.

De raad wil zich goed voorbereiden op de behandeling van de Voorjaarsnota in juni. Hierin komen alle hoofdonderwerpen van het gemeentelijk beleid voor de komende jaren onder de aandacht. Het college van B&W bereidt de Voorjaarsnota voor. De nota staat dit jaar in het kader van grote noodzakelijke bezuinigingen.

In de voorbereiding op de bespreking wil de raad zich laten informeren door en discussiëren met instanties en inwoners. Voor elk debat nodigt de raad deelnemers uit.

Gemeente meer op afstand?

Op donderdag 22 januari is het thema 'De gemeente nieuwe stijl: bemoeien of afstand nemen?' De discussie gaat over de rol van de gemeentelijke overheid als subsidiegever, opdrachtgever en regisseur. Wat kan de gemeente aan verenigingen, instanties en scholen overlaten en wat niet? Vijftien raadsleden gaan in debat met vijftien Hoogeveense gasten, met name uit de wereld van zorg, cultuur, sport en onderwijs, in de vorm van 'Het Lagerhuis'. Marc Veeningen, voorheen presentator van RTV Drenthe, is discussieleider.

Beter economisch klimaat?

Op donderdag 19 februari is de vorm die van het tv-programma 'B&W'. Thema is dan 'Een beter economisch klimaat in Hoogeveen: (on)bereikbaar?' Vooral gasten uit het bedrijfsleven worden hiervoor uitgenodigd. Ook het publiek krijgt gelegenheid zich uit te spreken.

Hoogeveen leefbaar?

'De leefbaarheid in Hoogeveen: top of flop?' is het thema op donderdag 18 maart. Hiervoor gaat de raad inwoners uitnodigen met ervaringen rondom veiligheid, bouwen en wonen, en samenleven in de buurt. Dit laatste Raadhuisdebat heeft de vorm van 'Rondom Tien'.

De Raadhuisdebatten vinden plaats in de Burgerzaal van het raadhuis en beginnen om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie is verkrijgbaar bij de griffie van de gemeenteraad, telefoon 291233. E-mailen kan ook.

© Copyright Gemeente Hoogeveen