Gemeente Amersfoort

Utrechtseweg: eenrichtingsverkeer staduitwaarts: laatste stap in verkeerssituatie Nederberggebied

datum: 13 januari 2004

Net voor de kerst is het straatwerk aan de Bergstraat afgerond. Dat maakt het mogelijk om de Utrechtseweg - tussen de Bergstraat en de Kersenbaan - definitief in te richten als eenrichtingsverkeer staduitwaarts. Op donderdag 22 januari starten de werkzaamheden daarvoor. Het veelbesproken verkeerscirculatieplan is daarmee volledig in werking getreden.

De Arnhemseweg is nu dé doorgaande route stadinwaarts en de Utrechtseweg de stad uit. Voor deze aanpassing moet op de Utrechtseweg in de loop van volgende week de belijning en de bebording worden aangepast.

Routes richting station en centrum
Automobilisten die vanaf de Stichtse Rotonde via de Utrechtseweg naar het station willen, wordt geadviseerd via de Emmalaan en de Koningin Wilhelminalaan richting Stationsstraat te rijden. Voor andere bestemmingen in het centrum (Stadsring) kan het verkeer kiezen voor de route via de Kersenbaan, Prinses Julianaplein en de Arnhemseweg.

Verkeerscirculatieplan
Met de definitieve inrichting van de Utrechtseweg is het veelbesproken verkeerscirculatieplan voor het Nederberggebied in werking getreden. Met de aanleg van de Van Asch van Wijckstraat (nu ruim zes jaar geleden) is met de uitvoering van dit plan een start gemaakt. In de nieuwe situatie wordt het verkeer in het Nederberggebied veel sneller en veiliger afgewikkeld dan voorheen het geval was.