Gemeente Apeldoorn

Wethouder M.S.G. WalmaSchreur ondertekent HOED-convenant op 22 januari a.s.

Wethouder M.S.G. Walma-Schreur tekent namens de gemeente Apeldoorn op donderdag 22 januari a.s. het HOED-convenant (Huisartsen Onder Een Dak). In het convenant staan afspraken over de versterking van de huisartsenzorg en het verbeteren van de huisvesting van groepspraktijken en samenwerkingsverbanden. Andere ondertekenaars zijn de wethouders van de gemeenten Vorden en Zutphen, zorgverzekeraar Agis en het bestuur van de Districts Huisartsen Vereniging Stedendriehoek.

De samenwerking tussen de gemeenten Apeldoorn, Vorden en Zutphen enerzijds en zorgverzekeraar Agis en DHV Stedendriehoek anderzijds is ontstaan doordat een groot tekort aan huisartsen dreigt. Er komen steeds minder nieuwe huisartsen bij, terwijl de vraag naar zorg door onder meer de toenemende vergrijzing en de multiculturele samenleving stijgt. De belangrijkste doelstelling is het aantrekken van nieuwe huisartsen in de regio. Daarmee wordt voorkomen dat een gedeelte van de bevolking in de regio Stedendriehoek binnen afzienbare tijd geen eigen huisarts meer heeft.

Een ander doel is tenslotte het verbeteren van het vestigingsklimaat voor huisartsen en groepspraktijken in de regio door aantrekkelijke huisvestingsvoorwaarden te bieden. De afspraken in het convenant zijn drie jaar geldig. Na anderhalf jaar wordt een tussentijdse evaluatie gehouden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 15-jan-2004 02:58