Ingezonden persbericht


Programma: Beelden en bouwsels van de multiculturele stad

Donderdagavond 22 januari 2004: Beeldvorming in de media: columnisten aan het woord M.m.v. Farin Ramdjan (communicatie- en media-adviseur, werkzaam voor Migranten & Media), Sjoerd de Jong (NRC Handelsblad), Youssef Azghari (Trouw) en Meindert Fennema (Contrast)

Beeldvorming in de media: columnisten aan het woord

Al enige tijd woedt het debat over de beeldvorming in de media van de multiculturele samenleving. Journalisten en andere betrokkenen schuiven her en der aan om over dit onderwerp te praten. Columnisten nemen binnen dit spectrum een speciale plaats in: zij proberen immers de meningsvorming te beïnvloeden wat weer gevolgen heeft voor de beeldvorming van de multiculturele samenleving. Heeft een columnist een verantwoordelijkheid in deze? Kan hij zomaar schrijven wat hij wil? Of bestaat er een ethische code waaraan iedere columnist zich dient te houden?

In de vierde bijeenkomst van de serie Beelden en bouwsels van de multiculturele stad is een aantal columnisten uitgenodigd hierover met elkaar in gesprek te gaan. Onder leiding van Farin Ramdjan (communicatie- en media-adviseur en werkzaam voor Migranten & Media van de NVJ) zullen o.a. de columnisten Sjoerd de Jong (NRC Handelsblad), Youssef Azghari (Trouw) en Meindert Fennema (Contrast) met elkaar spreken. Columnisten aan het woord!

Beelden en bouwsels van de multiculturele stad
Beeldvorming in de media: columnisten aan het woord Donderdag 22 januari 2004, aanvang 20.00 uur in Felix Meritis te Amsterdam Toegang: ¬ 7,50. Reserveren: 020 623 13 11 of via receptie@felix.meritis.nl