Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Loco-burgemeester opent nieuwe Schaepmanschool

BARENDRECHT - De Barendrechtse loco-burgemeester Ett Schoehuizen zal donderdag 22 januari het nieuwe onderkomen van de katholieke Jenaplan basisschool Dr. Schaepman aan de Evertsenstraat openen. Hij doet dat in het bijzijn van alle leerlingen van de school. Aan de nieuwe school is ongeveer een jaar gebouwd. Op 10 februari van het vorig jaar ging de eerste paal de grond in. Op de plek van de nieuwe Dr. Schaepmanschool stond tot vorig jaar de voor vele Barendrechters bekende 'REAS-school'. Dit gebouw deed van 1995 tot eind 2002 dienst als dependance van het Barendrechtse gemeentehuis.

Het nieuwe schoolgebouw aan de Evertsenstraat biedt plaats aan 11 groepen van de Dr. Schaepmanschool en aan 2 groepen buitenschoolse opvang (Het Kraaiennest). Bovendien is er direct naast de school ook een nieuwe gymzaal gebouwd. Deze gymzaal, die al sinds deze zomer in gebruik is, heeft vanwege de ligging in de Zeeheldenbuurt de toepasselijke naam 'De Zeeheld' meegekregen. Met de nieuwbouw van het schoolgebouw en de gymzaal aan de Evertsenstraat is een bedrag gemoeid van ongeveer 3,6 miljoen euro. Het ontwerp is van Marquart architecten uit Geertruidenberg en Huybregts Bouw uit Son was de bouwer van het geheel. Een bijzonder detail aan het complex is het hekwerk tussen school en gymzaal. Dit is namelijk ontworpen door kunstenaar Ton Zwerver. Het hekwerk omvat diverse verrassende details en bovendien vormt het één geheel met enkele bankjes.

Stoelendans
Met de oplevering van het nieuwe schoolgebouw aan de Evertsenstraat is een ware 'stoelendans' op gang gekomen. Begin januari hebben elf klassen van de Dr. Schaepman School hun intrek genomen in het nieuwe gebouw. Voor die tijd waren deze klassen gehuisvest in een deel van het 'Schoolwoningencomplex' aan de Van Ravesteyndreef. De lokalen die daar zijn vrijgekomen zijn vanaf medio februari bedoeld voor Het Kompas, waardoor deze school de noodlokalen op de hoek van Het Jaagpad en de Hoefslag kan verlaten. Direct daarna worden de noodlokalen weggehaald. Op lange termijn zullen er aan het nieuwe schoolgebouw aan de Evertsenstraat nog twee lokalen worden bijgebouwd, waarna de Dr. Schaepmanschool 7 van de 13 lokalen gaat gebruiken. De overige zes lokalen zijn dan voor basisschool Het Kompas. Overigens blijft de Dr. Schaepmanschool de komende jaren ook gewoon gevestigd in het gebouw aan de Marijkesingel.

Noot voor de pers,