Gemeente Berkel en Rodenrijs



2B-Publicatie

Afrondende werkzaamheden viaduct Boterdorpseweg

Donderdag 22 januari gaat de laatste fase in van de werkzaamheden om het nieuwe viaduct Boterdorpseweg aan te sluiten op de oude weg. Allereerst wordt de aansluiting van het nieuwe fietspad op het oude fietspad (noordzijde) gemaakt. De fietsers worden twee dagen (donderdag 22 en vrijdag 23 januari) over een deel van de rijbaan geleid om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

Ombuiging
De fietsstrook wordt afgeschermd van de rijbaan en buigt vervolgens weer terug naar het bestaande fietspad. Naar verwachting kunnen de fietsers vanaf vrijdagmiddag aan één kant van het viaduct, in twee richtingen, over het nieuwe fietspad fietsen.
Nadat het fietspad is aangesloten, begint de aannemerscombinatie met het asfalteren van de aansluiting van de weg.

Autoverkeer
Het autoverkeer wordt gedurende een week met verkeerslichten over één rijbaan van de huidige Boterdorpseweg geleid. Dit kan tot stremmingen leiden.Getracht wordt de verkeerslichten zo goed mogelijk af te stemmen op het verkeersaanbod.

Over nieuw viaduct
Vanaf maandag 2 februari is de aansluiting van de oude op de nieuwe weg gereed en wordt het autoverkeer, net als de fietsers, over het nieuwe viaduct Boterdorpseweg geleid. Ook dan wordt met verkeerslichten gewerkt om het verkeer over één weghelft te leiden. Gedurende ruim twee weken wordt dan de rest van het viaduct geasfalteerd. Als het weer meewerkt, kan het verkeer vanaf 18 februari het viaduct volledig in gebruik nemen. De huidige Boterdorpseweg wordt dan deels opgebroken en alleen als toegangsweg voor het HSL-bouwverkeer dienen.

boterdorpseweg.jpg

Laatste wijziging: 20 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs