PERSBERICHT NAMENS UITDAGING AHC/KOLPING

Vasilis Kazis nieuwe trainer, tevens speler, voor AHC/Kolping

ALKMAAR - Met ingang van donderdag 22 januari zal Vasilis Kazis (34), bijgenaamd Bill, de nieuwe speler-trainer van de heren eredivisie handbal AHC/Kolping zijn.

Enkele weken geleden had de huidige trainer/coach Alex Vaassen aangegeven in een gesprek met het Stichtingsbestuur dat hij graag 'het trainersstokje' wilde overgeven na jaren van succes en het uiteindelijke resultaat, promotie naar de eredivisie in het seizoen 2001/2002.

Het Stichtingsbestuur is dit weekeinde rond gekomen met de Griek Vasilis Kazis, welke aan het begin van deze competitie eerst als speler al naar Alkmaar zou komen maar door privé-problemen moest afhaken.

Kazis woont in Amsterdam en is een voormalig Grieks international die een beetje Nederlands spreekt maar vloeiend Engels.

Van 1983 tot 1992 was Bill actief als linkeropbouwer voor N. Helvetia. In het seizoen 1991/1992 werd hij topscoorder met 221 goals bij de Griekse eredivisieploeg N. Helvetia.

Na dat topscoorderseizoen werd hij overgenomen door de Atheense eredivisieploeg Athinaikos. Hij speelde ervan 1992 tot 2001 en werd driemaal topscoorder nl. in 1994, 1996 en 2001. In 1997 won Bill met Athinaikos de landelijke beker en een seizoen later waren zij verliezend bekerfinalist. Met zijn clubs reikte zij tot de beste 16 van Europa in de Champions League. Kazis kwam 18 maal uit voor het Grieks nationaal team.

In 2001 verruilde Kazis Athinaikos voor de eerste divisieploeg A.C. Ilioupoli. In het seizoen 2002/2003 werd dit team kampioen en promoveerde naar de Griekse eredivisie. Hij werd ook weer topscoorder met 188 doelpunten.

Vasilis Kazis is een contract aangegaan tot het einde van dit seizoen en zal samen met de huidige assistent-trainer Ben Klijn en de spelersgroep trachten AHC/Kolping voor de eredivisie te behouden.

Kazis is in zijn geboorteland afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding met als specialisatie handbal en volgt in Amsterdam een studie sportmanagement aan de sportacademie.

Donderdag 22 januari traint de AHC/Kolpingselectie, dus voor het eerst onder de Griek, in het Sportpaleis Alkmaar van 19.30 uur tot 21.00 uur.



Ingezonden persbericht