Ingezonden persbericht


Leesfeest.nl is nu Stichting Leesfeest

ARNHEM/APELDOORN - De kinderboekenwebsite leesfeest (www.leesfeest.nl) valt per 20 januari 2004 officieel onder de Stichting Leesfeest. De Stichting Leesfeest heeft als ruim doel het bevorderen van het lezen van boeken door kinderen vooral door het gebruik van internet. Momenteel bereikt de website ongeveer 500 unieke bezoekers per dag, die het getuige de nominatie voor de Gouden @penstaart 2004, erg naar hun zin hebben. "Dit is weer een stapje in de goede richting. Het motiveert ons extra om de website nog beter te maken," zegt hoofdredacteur Geri Marx enthousiast.

Bij Notariskantoor Wille in Apeldoorn werd de oprichtingsakte ondertekend door Bas Maliepaard (voorzitter), Geri Marx (secretaris) en Nienke de Does (penningmeester). De wens om de website Leesfeest onder te brengen in een rechtspersoon, bestond al langer bij de redactie. Tot nu toe was www.leesfeest.nl een no budget project, maar door de explosieve groei van de site is dat niet langer mogelijk. Via subsidies, schenkingen en sponsors hoopt de Stichting Leesfeest nu de werkzaamheden voort te kunnen zetten en uit te breiden. De Stichting heeft echter geen winstoogmerk bij het nastreven van haar doelstellingen.

www.leesfeest.nl combineert sinds de oprichting in oktober 2001 informatie over kinderboeken met een hippe en vrolijke vormgeving. Op de website staan recensies van de nieuwste boeken, biografieën van schrijvers, spelletjes, boekhoroscopen en specials. Ook schrijft elke maand een bekende jeugdauteur een column over zijn of haar schrijversleven. Zo schreven o.a. Paul Biegel, Nanda Roep, Lydia Rood, Jacques Vriens en Joke van Leeuwen al een column voor de website.



Ingezonden persbericht