Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 5: UITBREIDING ROUWCENTRUM (22-01-2004)

College akkoord met uitbreiding rouwcentrum

Het college van B en W is afgelopen dinsdag akkoord gegaan met plannen voor de uitbreiding van rouwcentrum Munnikenweg. Knelpunten in de capaciteit van het rouwcentrum zijn dusdanig dat een uitbreiding van het rouwcentrum gewenst is. Uitbreiding en herinrichting van het huidige rouwcentrum moeten een goede kwaliteit en kwantiteit van de dienstverlening voor de toekomst garanderen.

Knelpunten
Het rouwcentrum kampt al enige tijd met knelpunten in het gebruik en beheer. Een belangrijke oorzaak van die knelpunten is de (maatschappelijke) tendens dat rouwplechtigheden langer duren. De belangrijkste knelpunten zijn:
§ De korte tijd tussen verschillende plechtigheden, waardoor beheertechnische problemen ontstaan.
§ De huidige kleine ontvangstzaal heeft een aantal beperkingen, waardoor deze niet optimaal als ontvangstruimte is te gebruiken. § De capaciteit van de aula is te beperkt voor begrafenissen met veel bezoekers.
§ Parkeer- en verkeersdrukte. Met name wanneer twee begrafenissen tegelijkertijd plaatsvinden, zijn de parkeermogelijkheden beperkt. § Er is geen geschikte werkruimte voor de beheerder van het rouwcentrum.
§ Een beperkte koelcapaciteit van het mortuarium. § De aflegruimte voldoet niet aan arbo-voorschriften.

Oplossingen
Op 19 juni 2002 ging het college van B en W akkoord met het uitvoeren van een verkenning naar de mogelijkheden van uitbreiding. In nauw overleg met de begrafenisondernemers zijn voorlopige ontwerptekeningen voor de uitbreiding gemaakt. De bouwplannen van de uitbreiding van het rouwcentrum voorzien in het oplossen van bovengenoemde knelpunten in het gebruik en beheer van het rouwcentrum. De belangrijkste veranderingen zijn: een nieuwe ontvangstruime van 101 vierkante meter met keukenblok en de inrichting van een nieuwe entreepartij. Als gevolg van deze veranderingen worden ook de andere ruimtes opnieuw ingericht.