AutoRai

22-1-2004

Daewoo Lease opgericht

Op 8 januari werden de glazen bij Masterfleet N.V. in Zaltbommel geheven tijdens de landelijke introductie van Daewoo Lease.

Robert C.A. Tak, Directeur Verkoop van Daewoo Motor Benelux in Hoofddorp: Met de uitbreiding nu en in de toekomst van het Daewoo modelprogramma en de liaison met General Motors is Daewoo zeer aantrekkelijk geworden voor de zakelijke markt. Daewoo onderscheidt zich van andere merken door moderne en betrouwbare autos aan te bieden met een zeer compleet uitrustingsniveau voor een redelijke prijs. Deze nieuwe mogelijkheden verlangen ook een professionele aanpak van de activiteiten in de zakelijke markt, en wij zijn zeer verheugd dat Masterfleet de partner van ons is geworden in dit marktsegment.

Daewoo Lease, Nederland als eerste land in Europa Daewoo maakt sinds het samengaan met General Motors, nu ruim een jaar geleden, een opzienbarende doorstart mee. Niet alleen is bijna het gehele modelprogramma inmiddels vernieuwd en gemoderniseerd, ook is het aanbod uitgebreid met meer typen, motoren en uitvoeringen. Dankzij de specifieke model- en merkeigenschappen van Daewoo een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, opvallend dynamische rijeigenschappen en een complete uitrusting is Daewoo voor de zakelijke rijder en de grote wagenparken een uiterst interessant alternatief. Zeker nu in de huidige economische omstandigheden de aanschafprijs en de kilometerkosten een zwaarwegende rol spelen bij de keuze van de zaken- of de lease-auto.

Daewoo Lease biedt de zakelijke rijder gebaseerd op haar grote ervaring een brede variatie aan producten en diensten. En dat in combinatie met de gespecialiseerde kennis van de Daewoo-dealer en alle voordelen die de Daewoo-organisatie in huis heeft. Een organisatie die deel uitmaakt van het grootste concern ter wereld, General Motors.

Masterfleet
Robbert van Muyden, commercieel directeur van Masterfleet N.V.: Ook Masterfleet N.V. is zeer tevreden met de uitbreiding van haar pakket met Daewoo Lease. Sinds het samen-gaan met GM is Daewoo inderdaad een zeer aantrekkelijk alternatief geworden voor de zakelijke rijder, of het nu 1 auto is of een wagenpark van 100 voertuigen. De merk-eigenschappen van Daewoo, veel waarde voor het geld, zorgen er voor dat Daewoo een interessante optie is. 60 procent van de nieuwe, zakelijk gebruikte autos wordt geleast. En dat is niet zo verwonderlijk. Het bedrijf of de zakelijke rijder is immers 100 procent zeker van mobiliteit, zonder administratieve rompslomp, en met behoud van werkkapitaal om zaken te doen, aldus van Muyden.

Leasevormen
Alle gebruikelijke leasevormen zijn bij Daewoo Lease mogelijk, zoals Full Operational Lease, Netto Operational Lease, Financial Lease en Custom Lease. Met Custom Lease, gebaseerd op Full Operational Lease, kan de klant op vooraf vastgestelde momenten zonder kosten besluiten de auto in te leveren of door te leasen. Na een eerste periode van twaalf maanden kan de klant aan het eind van die periode het contract verlengen voor een volgende periode, of niet. Een keuze die perfect is af te stemmen op de actuele situatie van de gebruiker.

Ook Short Lease behoort tot de mogelijkheden. Met Short Lease worden de autos geleast met een contractduur van één tot maximaal twaalf maanden. Het grote voordeel is dat deze autos meteen beschikbaar zijn. Ideaal voor bedrijven die tijdens seizoenpieken tijdelijk extra autos nodig hebben. En ook bijzonder interessant in het geval van medewerkers in de proeftijd, freelancers en projectmanagers. Bovendien kan de auto te allen tijde ingeleverd worden, zonder beëindigingkosten.

Daewoo en LPG
Een lease-auto rijdt vaak meer kilometers per jaar dan een auto die men uitsluitend voor privé-doeleinden gebruikt. Daarom is het goed te weten dat met een Daewoo ook probleemloos op LPG kan worden gereden. Voor elke Daewoo is een speciaal op de motor afgestemd, geavanceerd LPG-systeem (GSI) beschikbaar, vakkundig ingebouwd door de Daewoo-dealer. Overigens met behoud van de kofferruimte, want de gastank komt in de plaats van het reservewiel. Al vanaf 14.000 tot 15.000 kilometer per jaar is LPG voordeliger dan benzine en wordt het milieu minder belast.

Masterfleet N.V.
Masterfleet N.V. is een multi-brand autolease en fleetmanagement maatschappij en onderdeel van de Masterlease Europe Group. 60 procent van de aandelen is in handen van de General Motors Acceptance Corporation (GMAC) en 40 procent van de aandelen is in handen van SNS Reaal Invest. Masterfleet N.V. is in Nederland actief met verschillende labels, waaronder Masterlease als multi-brand label en verschillende captive labels, waaronder nu ook Daewoo Lease.