Politie Limburg-Zuid

Taxibusje met gehandicapte kinderen verongelukt

Kerkrade 22-01-2004 - Op donderdagmorgen 22 januari 2004, omstreeks 08.45 uur, vond er op de Calbertsweg in Kerkrade een aanrijding plaats waarbij een 66-jarige bestuurder van een taxibusje om het leven kwam.

Ongeval In het busje zaten zes gehandicapte kinderen in de leeftijd tussen de 10 en 15 jaar, allen in een rolstoel. Een van de zes kinderen is (niet ernstig) gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. Uit voorzorg gebeurde datzelfde ook met de andere vijf kinderen.

Het slachtoffer reed met zijn busje over de Calbertsweg en raakte waarschijnlijk onwel. Na eerst tegen een lichtmast gebotst te zijn, reed hij in de flauwe bocht het struikgewas in en botste tegen een afscheidingsmuur van een woning. Ongeveer 2 meter lager kwam hij in de tuin van die woning tot stilstand.

Gezien de emotionele toestand van de kinderen en van enkele ter plaatse gekomen ouders, werd direct voor slachtofferhulp gezorgd. Bij de hulpverlening werd ook nog een traumahelikopter ingezet. Deze hoefde echter geen gewonden te vervoeren.