Politie Groningen

Persberichten donderdag 22 januari 2004

Provincie Groningen 22-01-2004 -

Veendam: jongens aangehouden voor vernielingen
Drie mannen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar uit Muntendam en Noordbroek zijn woensdag kort na middernacht aangehouden voor vernielingen in de Kerkstraat in Veendam. Onder meer werd een raam ingegooid van een supermarkt en een verzekeringskantoor. De politie kreeg van getuigen te horen, dat een groepje jongeren bezig was met de vernielingen. De politie trof de groep nog in de buurt van de vernielingen aan, maar bij het zien van de politieauto zetten de mannen het op een lopen. Een van de mannen kon ter plaatse worden aangehouden,. Twee anderen werd even later in de omgeving gepakt. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Daaruit moet nog blijken of er meer voor de vernielingen in aanmerking komen.>

Snelheidscontroles in de provincie
Op de Friesestraatweg in Noordhorn (50 km/u) werden woensdagmiddag 1037 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 13 te hard. Bij Grijpskerk werd op de Friesestraatweg in de avonduren gecontroleerd op de Friesestraatweg. Daar passeerden 240 voertuigen de radar. Slechts drie voertuigen reden te hard met een maximale overschrijding van 9 km/u. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u. Ter hoogte van Niezijl werd in de morgenuren gecontroleerd. Daar reden 17 passerende automobilisten te hard. De hoogst genoteerde reed 111 km/u waarmaximaal 80 was toegestaan. In totaal werden 810 voertuigen gecontroleerd. De hoogst genoteerde reed 67 km/u. Op de Provincialeweg bij Ten Posten werden woensdagmiddag 1900 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 50 te hard. De hoogst genoteerde reed 104 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Eemshavenweg bij Bedum (100 km/u) werden woensdagmorgen 909 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 5 te hard. De hoogst genoteerde reed 125 km/u. Op de Provincialeweg bij Winsum (80 km/u) werden woensdagmiddag 962 voertuigen gecontroleerd. De hoogst genoteerde van de 12 overtreders reed 96 km/u.

Groningen: geen rijbewijs, onverzekerd, onder invloed
Een 22-jarige automobilist uit Hoogezand viel woensdagnacht op door de hoge snelheid waarmee hij reed over de Sontweg. Op het Baken werd de bestuurder en de auto gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1.35. Verder bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto was niet verzekerd en niet APK gekeurd. De wagen is bij de politie blijven staan en de Hoogezandster is voorzien van de nodige processen-verbaal.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Hereweg werden woensdagavond 48 fietsers een bekeuring voor het niet in orde hebben van de verlichting. Op dezelfde locatie werden ook 136 blaasproeven afgenomen. Niemand blies boven de limiet van 0.5 promille. Er werden 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Met de lasergun werden op de Beneluxweg negen automobilisten aan de kant gezet voor overschrijding van de limiet van 70 km per uur. Op de Plataanlaan werd woensdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij de snelheid van 1330 voertuigen werd gemeten. 66 reden sneller dan 70 km per uur. Op de Rijksweg (50 km) werden 890 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 54 werden gefotografeerd voor een overschrijding van de limiet. Hoogste snelheid 93 km per uur.

Groningen: fietsster (70) aangereden
Op de Bakboordswal reed woensdagochtend een 23-jarige automobilist uit Groningen tegen het achterwiel van een 70-jarige fietsster uit Groningen aan waarna de vrouw op het wegdek viel. De man verklaarde verblind te zijn door de laagstaande zon. De vrouw werd met hoofd- en armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietsheler opgepakt
Op de van Lenneplaan werd woensdagmiddag een 25-jarige man uit Groningen opgepakt voor heling van een fiets. De man reed op een damesfiets waarvan het oorspronkelijke slot was verwijderd. Bij controle bleek de fiets sinds 12 dagen als gestolen geregistreerd te staan. De man verklaarde op het bureau dat hij de fiets voor een gering bedrag had gekocht. Hij kreeg een proces-verbaal voor heling en de fiets gaat terug naar de eigenaresse.

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
De politie hield woensdagavond een 36-jarige man uit Groningen aan voor een inbraak in een woning aan de Viaductstraat. Een agente had de voor haar bekende man gesignaleerd in een brandgang en hoorde kort daarna breekgeluiden. De man kon worden aangehouden en bekende op het bureau de inbraak in de woning. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.