Pon Holdings


Pon acquireert Portman Equipment Company

Nijkerk, 21 januari 2004

Nijkerk Met ingang van 1 january 2004 maakt de Amerikaanse onderneming Portman Equipment Company (PECO) onderdeel uit van de Pon North America groep, de Amerikaanse activiteiten van Pon Holdings. PECO is een van de grotere ondernemingen op het gebied van intern transport materieel in de Verenigde Staten en heeft haar hoofdvestiging in Cincinatti in de staat Ohio. Financieel directeur Everett Grant van Pon North America zegt over de acquisitie: "Portman is een vooraanstaande dealeronderneming met een sterk managementteam. Het biedt Pon North America een uitstekend platform voor toekomstige acquisities."

PECO biedt haar klanten brede service op het gebied van intern transport materieel, waaronder: verkoop, verhuur, leasing, vlootmanagement en onderdelen. Daarnaast levert het `power systems' (energie), materieel voor industriële vloerreiniging, opslagsystemen en het heeft een eigen trainingscentrum. De onderneming is actief in Ohio, Kentucky, Indiana en West Virginia waar het een marktaandeel van 35 procent heeft. PECO is in 1960 opgericht door William Portman en wordt tegenwoordig geleid door zijn zoon William Portman III. Deze zal aanblijven als directeur waarbij hij verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken bij Portman en voor de 350 medewerkers.

Dhr Portman zegt hierover: "Ik hoop dat we een schat aan ervaring kunnen inbrengen. Door 44 jaar ervaring kunnen we kennis delen en samen leren. We denken dat we behoorlijk goed zijn in wat we doen, maar we weten ook dat het altijd beter kan."