Ingezonden persbericht


Amgate introduceert eenvoudig, kostenbesparend barcode-bestelsysteem BarTrack

Internettechnologie maakt BarTrack financieel aantrekkelijk voor MKB

Den Haag, 22 januari 2004 - Internet Projectbureau Amgate introduceert BarTrack, een nieuw barcode-informatie- en bestelsysteem. Met dit eenvoudige en kostenbesparende systeem komt het efficiënt bestellen van artikelen met behulp van barcodescanners binnen handbereik van het MKB. Doordat het softwaresysteem vrijwel volledig gebruikmaakt van internettechnologie, zijn er aan het systeem nauwelijks software- en implementatiekosten verbonden. Afnemers betalen een vast bedrag per gebruiker, terwijl klanten het systeem zelf kunnen installeren, compleet met voorraadbeheer- en tracking & tracing-faciliteiten. BarTrack is hiermee uitermate geschikt voor het MKB. Amgate levert ook de benodigde scanner van Symbol.

Leveranciers geven met BarTrack klanten de mogelijkheid om met een barcodescanner snel en foutloos te bestellen vanuit catalogus en folder of vanaf schapsticker. Vervolgens wordt door verbinding met de PC met één druk op de knop de bestelling via het internet verzonden. BarTrack zorgt er automatisch voor dat de bestelling bij de juiste leverancier terechtkomt.

Barcodescanners staan garant voor efficiënte orderverwerking van klanten. In vergelijking met het invullen van papieren bestellijsten zorgt deze manier van werken voor een enorme foutreductie. Tot nu toe waren dergelijke bestelsystemen, in combinatie met complexe EDI-applicaties, kostbaar en daardoor alleen voorbehouden aan (grote) kapitaalkrachtige partijen. Met BarTrack zijn deze investeringen niet nodig; het gehele orderverwerkingsproces verloopt via internet.

Succesvol bij klanten in Nederland en de VS
BarTrack is al succesvol toegepast binnen de markt voor tandtechnische laboratoria in Nederland. Zo krijgt tandtechnisch toeleverancier Oudheusden Dental inmiddels ruim 50 procent van alle orders via dit systeem binnen. Ook buiten Nederland wordt BarTrack goed ontvangen, bijvoorbeeld door het wereldwijd opererende Ivoclar Vivadent. Amgate Internet Projecten heeft inmiddels ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met tandheelkundig groothandel American Dental Trading (ADT). Binnen deze overeenkomst krijgt de tandheelkundige markt in Nederland en België de beschikking over BarTrack. De lancering in Duitsland en Frankrijk volgt in de tweede helft van 2004. ADT is marktleider in de Benelux en opereert inmiddels ook op de Duitse en Franse markten

Over Amgate Internet Projecten
Amgate Internet Projecten is een 'full-service internetbureau' en winnaar van de 'ICT Company Award 2003' van het Ministerie van EZ, Media Plaza en Nederland~ICT. Amgate is gespecialiseerd in de ontwikkeling van internettoepassingen gericht op bedrijfsprocesverbetering. Amgate is tevens leverancier van het op XML gebaseerde 'Enterprise Content Management System' Troyce. Klanten van Amgate zijn onder andere: Heineken, BMW, het CDA, het LUMC, Artsennet, Dental Plaza en het Ministerie van EZ.

###

Noot voor de redactie,