Persberichten - 22/01

Regio 22-01-2004

Rijnsburg Politie zoekt scooterrijder die doorreed na aanrijding De politie is op zoek naar de bestuurder van een scooter die op woensdag 21 januari rond 07.30 uur in een scherpe bocht van de Vinkenweg een 40-jarige man uit Voorhout op zijn fiets aanreed. De man kwam ten val en liep onder meer een gekneusde arm op. De scooterrijder stopte nog wel even maar reed vervolgens weg in de richting van Voorhout/Sassenheim. Op de plaats van de aanrijding is een stuk rood kunststof gevonden dat mogelijk van de scooter is. De politie neemt dat in haar onderzoek mee.

Ter Aar Politie houdt verdachten van poging tot diefstal aan De politie hield op woensdag 21 januari rond 14.20 op het terrein van een bedrijf aan de Westkanaalweg mannen aan die op zoek waren naar oud ijzer. De twee, een 26-jarige man uit Hoofddorp en een 34-jarige man uit Haarlem, werden betrapt door de bedrijfsleider Deze hield de mannen vast in afwachting van de gewaarschuwde politie. De verdachten zijn na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.

Waarder Politie zoekt automobilist die doorreed na aanrijding De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijze Opel Vectra die op zondag 18 januari rond 18.10 uur op het Dorp een overstekend 7-jarig jongetje uit Waarder aanreed. De automobilist stopte niet maar reed door. Het jongetje werd door omstanders naar zijn huis gedragen waarna de gang naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden werd gemaakt. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het jongetje een gebroken scheenbeen en kuitbeen te hebben opgelopen. De ouders van het jongetje deden woensdag 21 januari aangifte bij de politie..

Gouda Aanrijding Een uit de parkeerstand wegrijdende 47-jarige automobilist veroorzaakte op woensdag 21 januari rond 11.20 uur op de Koningin Wilhelminalaan een aanrijding met een 75-jarige snorfietser uit Moordrecht. De snorfietser liep een hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Aanrijding Een tussen autos overstekend 11-jarig meisje uit Moordrecht werd op woensdag 21 januari rond 15.25 uur op de Kattensingel aangereden door een 59-jarige motorrijder uit Gouda. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Schoonhoven Onder invloed rijden De politie hield op donderdag 22 januari rond 00.30 uur op de Einsteinstraat een 59-jarige automobilist uit Schoonhoven aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De gehouden ademanalyse gaf als uitslag 600 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.