Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 januari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 23 december 2003. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met inachtneming van een correctie.
2. Goedkeuring GS gemeenschappelijke regeling. Toelichting:
Een gemeenschappelijke regeling dient door Gedeputeerde Staten (GS) te worden goedgekeurd. GS heeft laten weten de ´Gemeenschappelijke Regeling Milieudienst Noord-West Utrecht´ bij besluit van 9 december 2003 te hebben goedgekeurd en de regeling is ingeschreven in het desbetreffende register. Ambtelijk advies:
Voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Eenmalige benoeming tot BABS.
Toelichting:
Conform eerder vastgestelde gedragslijn eenmalige benoeming tot BABS. Ambtelijk advies:
Mevr. drs. J.H. Belliot eenmalig te benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor het voltrekken van een huwelijk op zaterdag 3 juli 2004. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Verzoek van mevr. N. Hendriks om niet meer op de drank- en horecavergunning van de heer en mevr. R.J.A. Vrijvogel vermeld te staan.
Toelichting:
Er is een brief ingekomen van mevr. N. Hendriks waarin zij te kennen geeft dat zij i.v.m. haar ontslag niet meer als leidinggevende op de vergunning van de heer en mevr. R.J.A. Vrijvogel vermeld wenst te staan. Na overleg met drankwetinspecteur Brinkman is gebleken dat er ten aanzien van een dergelijke situatie geen wettelijke bepalingen zijn opgenomen in de Drank- en Horecawet. Om mevr. Hendriks tegemoet te komen stel ik u voor om de betreffende drank- en horecavergunning ambtshalve te wijzigen.
Ambtelijk advies:
De drank- en horecavergunning van de inrichting Hoogstraat 37 te Abcoude ten name van de heer en mevr. R.J.A. Vrijvogel ambtshalve wijzigen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Zienswijze van de Vereniging van eigenaren "De Tweede Punt" t.a.v. de partiële herziening van het bestemmingsplan Meerlanden/de Weert Zuid. (Aangehouden 23-12 j.l.)
Toelichting:
Vereniging van eigenaren "De Tweede Punt" heeft aangegeven dat zij ondubbelzinnig en onverkort de overeenkomst met de gemeente bekrachtigd wil zien, wanneer een derde brug wordt gerealiseerd op de plek waar de gemeente deze beoogd. Onderzoek van de overeenkomst heeft uitgewezen dat deze is komen te vervallen. Het college wordt geadviseerd de realisering van de derde brug vooralsnog alleen publiekrechtelijk in te steken. Het sluiten van een civielrechtelijke overeenkomst met enkele aanwonenden om hiermee bezwaarschriften af te kopen is op dit moment niet aan de orde. Ambtelijk advies:
De Vereniging van eigenaren "Tweede Punt" meedelen dat overeenkomst van 1997 is komen te vervallen en dat u vooralsnog de voorkeur geeft aan constructief overleg over het nieuwe bestemmingsplan boven het sluiten van een nieuwe civielrechtelijke overeenkomst. B&W-besluit:
Wordt aangehouden tot 20-1.

2. Verkeersveiligheidsrapport Utrecht 2000 t/m 2002. Toelichting:
Het Regionaal Orgaan Veiligheid Utrecht heeft het Verkeersveiligheidsrapport Utrecht 2000 t/m 2002 opgesteld. Hierin is een vergelijking van de ongevalscijfers tussen de verschillende Utrechtse gemeenten te vinden. Het aantal letselongevallen in de gemeente Abcoude is hoog doordat er veel slachtoffers vallen op de Rijksweg A2. De gemeentelijke wegen steken zeer gunstig af bij de overige gemeentelijke wegen in de provincie Utrecht.
Ambtelijk advies:
Neem het Verkeerveiligheidsrapport Utrecht 2000 t/m 2002 voor kennisgeving aan. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Uitspraak Rechtbank Utrecht inzake Hollandse Kade 1. Toelichting:
De Rechtbank Utrecht verklaart het beroep ongegrond. Voor de overwegingen wordt verwezen naar de toelichting.
Ambtelijk advies:

1. Uitspraak van de Rechtbank Utrecht voor kennisgeving aannemen.
2. Voorgesteld wordt om, overeenkomstig de procedure bij de rechtbank, de begunstigingstermijn te verlengen tot 6 weken na de uitspraak van de ABRS. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Bouw 5 woningen naast PMG-gebouw.
B&W-besluit:
B&W wensen, dat ook Westhoek Wonen als gegadigde wordt benaderd voor de bouw van de 5 woningen.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Rapportage Besluit luchtkwaliteit 2003.
B&W-besluit:
Mevr. D. van Kan wordt verzocht contact op te nemen met wethouder Van den Heerik over de wijze van afdoening van de brief van het Ministerie van VROM d.d. 23-12-2003.
---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Verslag vergadering Onderwijsplatform 11 december 2003. Toelichting:
Het verslag van de vergadering van het Onderwijsplatform (overleg gemeente, besturen en directies basisscholen) wordt voor kennisgeving aangeboden. Ambtelijk advies:
Verslag voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W missen een lijst van actiepunten (wie, wat en wanneer).
2. Aangepast concept-raadsvoorstel/besluit Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs ( I.H.P.)/Jaarprogramma Huisvestingsvoorzieningen 2004. Toelichting:
N.a.v. het collegebesluit van 23 december 2003 is het concept raadsvoorstel en besluit aangepast i.v.m. de kostendekkendheid. In verband hiermee is thans prioriteit uitgesproken voor de uitbreiding van de Mondriaan en zijn de uitbreidingen en aanpassingen van de Paulus en de Ichthus doorgeschoven naar 2005. In het huisvestingsprogramma 2004 zijn voor de Mondriaan de genormeerde kosten voor uitbreiding van 2 lokalen aangehouden. Getracht zal worden in eerste instantie een goedkopere inpandige oplossing te vinden dan wel andere goedkopere alternatieven uit te werken. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met het aangepaste concept raadsvoorstel en besluit om instemming te verlenen met het de uitgangspunten van het I.H.P.en de vaststelling Jaarprogramma Huisvestingsvoorzieningen 2004. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. De optie van een goedkopere inpandige oplossing moet een prominentere plaats krijgen in het raadsvoorstel. Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 20 januari 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 januari 2004
O P E N B A A R
1. Kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Sierkers, bij Dr. Koomanstraat 1F. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom ziek is. De boom wordt vervangen door nieuwe boom. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 1 boom (1 Sierkers) bij Dr. Koomanstraat 1F. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Sierkers, bij Dr. Koomanstraat 1F. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom ziek is. De boom wordt vervangen door nieuwe boom. Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunning voor het kappen van 4 bomen t.w. 2 Sierkersen, 1 Meidoorn en 1 Meelbes op de begraafplaats Baambrugge. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen ziek zijn. De bomen worden vervangen door nieuwe bomen.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 4 bomen (2 Sierkersen, 1 Meidoorn en 1 Meelbes) op de begraafplaats Baambrugge. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 4 bomen t.w. 2 Sierkersen, 1 Meidoorn en 1 Meelbes op de begraafplaats Baambrugge. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen ziek zijn. De bomen worden vervangen door nieuwe bomen.
Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Kapvergunning voor het kappen van 2 bomen t.w. 2 Esdoorn langs de sloot Haagwinde/Zilverschoon. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen ziek zijn. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 2 bomen (Esdoorns) langs de sloot tussen Haagwinde en Zilverschoon. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12- 2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 bomen t.w. 2 Esdoorns, de bomen zijn ziek en worden vervangen door twee nieuwe Esdoorns van hetzelfde soort. Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Kapvergunning voor het kappen van 25 bomen t.w. 25 Sierperen langs de Willem van Abcoudelaan. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen ziek zijn. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 25 bomen (Sierperen) langs de Willem van Abcoudelaan. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 25 bomen t.w. 25 Sierperen, de bomen zijn ziek en worden vervangen door 25 nieuwe bomen.
Mandaatbesluit d.d.7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Boomhazelaar bij Pr. Margrietstraat 37. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom ziek is. De boom wordt vervangen door nieuwe boom. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 1 boom (1 Boomhazelaar) bij Pr. Margrietstraat 37. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom t..w. 1 Boomhazelaar bij Pr. Margrietstraat 37. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom ziek is. De boom wordt vervangen door nieuwe boom. Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Kapvergunning voor het kappen van 5 bomen t.w. 5 Sierkersen aan de achterzijde Prinses Margrietstraat. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen ziek zijn en worden vervangen door 6 bomen van een ander soort.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 5 bomen (Sierkersen) aan de achterzijde van de Prinses Margrietstraat. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12- 2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 5 bomen t.w. 5 Sierkersen aan de achterzijde Prinses Margrietstraat. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen ziek zijn en worden vervangen door 6 bomen van een ander soort.
Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Berk achter het Van Voorthuijsenhof 22. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom te groot is voor de standplaats en bovendien een straatlantaarn hindert.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze boom (Berk) achter het Van Voorthuijsenhof 22. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Berk achter het Van Voorthuijsenhof 22. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom te groot is voor de standplaats en bovendien een straatlantaarn hindert.
Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Kapvergunning voor het kappen van 2 bomen t.w. 2 Knotwilgen langs het fietspad bij het Van Voorthuijsenhof. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen te groot zijn voor de standplaats en bovendien andere bomen in de groei belemmeren. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 2 bomen (Knotwilgen) langs het fietspad bij het Van Voorthuijsenhof. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 bomen t.w. 2 Knotwilgen langs het fietspad bij het Van Voorthuijsenhof. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen te groot zijn voor de standplaats en bovendien andere bomen in de groei belemmeren. Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

9. Kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Esdoorn langs Kievitsheuvel naast Torenlaan 32. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom te groot is voor de standplaats en bovendien twee andere bomen in de groei belemmert. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze boom (Esdoorn) langs Kievitsheuvel naast Torenlaan 32. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Esdoorn, de boom is te groot voor de standplaats en belemmert bovendien twee andere bomen in de groei. Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
10. Kapvergunning voor het kappen van 2 bomen t.w. 1 Kronkelwilg en 1 Es aan de achterzijde Prinses Margrietstraat 23. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen te groot zijn voor hun standplaats.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze 2 bomen (1 Kronkelwilg en 1 Es) aan de achterzijde van de Prinses Margrietstraat 23. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 bomen t.w. 1 Kronkelwilg en 1 Es aan de achterzijde Prinses Margrietstraat 23. Het kappen is noodzakelijk omdat de bomen te groot zijn voor hun standplaats.
Mandaatbesluit d.d. 7-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
11. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, Peppinghof 25, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 8-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
12. Aanvraag bouwvergunning geheel vernieuwen woonhuis, Koppeldijk 11, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 8-1-2004 :
Overeenkomstig voorstel besloten.
13. Verzoek vrijstelling van de gebruiksvoorschriften van het bestemmingsplan Abcoude Noord ten behoeve van de vestiging van een fysiotherapiepraktijk in het pand Dokter van Doornplein 51. Toelichting:
Een ter plaatse gevestigde fysiotherapeut heeft het verzoek ingediend zich te mogen vestigen in pand Dokter van Doornplein 51 en heeft daartoe een verzoek om vrijstelling ingediend, aangezien het geldende bestemmingsplan zich tegen dat gebruik verzet. Het verzoek heeft vanaf 12 december 2003 vier weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen. Met toepassing van artikel 19, lid 3 WRO is vrijstelling verleend.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling verlenen ex art. 19, lid 3 WRO.
Mandaatbesluit d.d. 8-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---