Politie Zuid-Holland-Zuid

22/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-01-2004 - Persberichten District I

JONGEN AANGEHOUDEN (VERVOLGBERICHT)
DORDRECHT- De politie heeft op donderdagmorgen 22 januari een 18-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde op bevel van de Officier van Justitie. De jongen wordt verdacht van heling cq diefstal. Eerder deze week werd een andere 18-jarig jongen uit Dordrecht aangehouden. Op dinsdag 20 januari reden vier jongens met hun snorfiets zonder helm en zonder verlichting over de Talmaweg. De politie ging op zoek naar de jongens en kon één van hen in de kraag grijpen. De politie heeft de snorfietsen in beslag genomen. In de buddyseat van één van de snorfietsen werd een tas met inbrekersgereedschap aangetroffen. De verdachte die vanmorgen is aangehouden, is ingesloten op het politiebureau.

WONINGINBRAAK
ZWIJNDRECHT- Tussen zondag 18 januari en woensdag 21 januari is er ingebroken bij een woning aan de De Costastraat. De bewoonster ontdekte toen ze thuis kwam dat de deur van de schutting open stond. Ook waren er twee ruiten van de woning ingeslagen. Er zijn diverse goederen, waaronder gereedschap meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

RIJONTZEGGING
DORDRECHT- Een 42-jarige man uit Dordrecht is op woensdag 21 januari aangehouden. Dit vond plaats aan de H.F. Tollensstraat. De man werd in eerste instantie bekeurd omdat zijn APK verlopen was. Tijdens een controle van de persoonsgegevens bleek dat de man een rijontzegging had. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man is met een dagvaarding heengezonden.

GORDELCONTROLE
HEERJANSDAM- Op woensdag 21 januari heeft de politie aan de Molenweg een gordelcontrole gehouden. In totaal werden er 90 voertuigen gecontroleerd. Vijf mensen zijn bekeurd omdat ze geen autogordel droegen.

KAT AANGEREDEN
PAPENDRECHT- Op woensdag 21 januari heeft een 16-jarige meisje uit Nieuw-Lekkerland een kat aangereden. De kat is als gevolg van de aanrijding overleden. Het meisje reed met haar bromfiets over de Burgemeester Keijzerweg. Toen de kat plotseling overstak, reed ze hem aan. Het meisje vloog over de kop en kwam ten val. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer heeft letsel aan haar knie opgelopen.