Ingezonden persbericht


Persbericht

22 januari 2004

FileNet brengt Enterprise Content Management naar de verwerkende industrie ~ McLaren Software en FileNet sluiten strategische samenwerking voor het leveren van ECM-oplossingen ~

FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), een toonaangevende leverancier van Enterprise Content Management (ECM) oplossingen, kondigt aan ECM-oplossingen te gaan leveren voor Asset en Plant Lifecycle Management.

FileNet maakt tevens een strategische samenwerking bekend met McLaren Software. Dit is de eerste van een reeks belangrijke strategische samenwerkingsovereenkomsten, die FileNet gaan helpen haar aanwezigheid in de verwerkende industrie te versterken. McLaren Software levert een nieuwe versie van haar geïntegreerde software-oplossing Enterprise Engineer op de FileNet ECM-architectuur via een Independent Software Vendor (ISV) overeenkomst.

In de industriële markt is de integratie van bouwtekeningen en processen van cruciaal belang. Het samenwerkingsverband met McLaren maakt het voor FileNet en haar ValueNet partners nu mogelijk om een breed scala aan oplossingen voor deze industrie te ontwikkelen. De oplossingen zijn uitermate geschikt voor alle grote verwerkende industrieën, zoals nutsbedrijven, olie- en gasbedrijven, chemische producenten, transportinfrastructuur bedrijven en belangrijke productielocaties.

De plannen van FileNet om haar aanwezigheid in de verwerkende industrie uit te breiden, komen op een zeer belangrijk moment. De IT-uitgaven maken een herstel door en fabrikanten stappen over op ECM-technologie om alle vormen van informatie zo optimaal mogelijk te gebruiken en te integreren. Hierdoor wordt de kwaliteit verbeterd en het besluitvormingsproces binnen bedrijven versneld.

"Onderzoek van Daratech toont aan dat er bij ECM-gebruikers in de verwerkende industrie een sterke behoefte bestaat aan kant-en-klare applicaties die voldoen aan alle technische vereisten," aldus Charles Foundyller, CEO van Daratech, Inc, een bureau voor marktonderzoek en technologisch assessment. "Aan deze behoeften beantwoordt FileNet beslist met de oplossingsgerichte aanpak, die ISV s zoals McLaren samenbrengt met servicepartners met bewezen expertise op dit gebied."

"Onze oplossingen onderscheiden zich door de sterke focus op business process management en out-of-the-box functionaliteit. Daarnaast zijn de oplossingen eenvoudig te configureren, zodat ze tegemoet komen aan alle specifieke eisen van de markt," zegt Lee Roberts, voorzitter en CEO van FileNet. "Tachtig procent van de informatie over productieprocessen bestaat uit ongestructureerde content. Hierbij moet vooral gedacht worden aan bouwtekeningen, specificaties en andere ondersteunende documentatie. Onze oplossingen zorgen ervoor dat fabrikanten direct en veilig toegang hebben tot deze content. We doen dit door de content te koppelen aan essentiële bedrijfsprocessen. Hierdoor kunnen bedrijven sneller de juiste beslissingen nemen."

FileNet Asset en Plant Lifecycle Management oplossingen zijn ontworpen om fabrikanten beter inzicht in en controle over content en processen te geven. Daarnaast zorgen de oplossingen ervoor dat het besluitvormingsproces wordt versneld, een grotere operationele efficiency ontstaat en kosten worden gereduceerd. Op deze manier kunnen bedrijven hun activiteiten voortdurend analyseren en optimaliseren en kan men beter reageren op de dynamiek van de markt.

McLaren Enterprise Engineer
Enterprise Engineer, gebouwd op basis van veelgebruikte ECM-platformen, richt zich op de gehele content levenscyclus, van conceptueel ontwerp tot fabrieksmanagement en -onderhoud. Dit kan producenten een doorslaggevend concurrentievoordeel bieden. Bovendien helpen de flexibiliteit van Enterprise Engineer en de integratie met FileNet's Records Manager bedrijven bij het naleven van de steeds strengere regelgeving.

(498 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over FileNet
FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) helpt organisaties betere beslissingen te nemen door de content en processen achter hun activiteiten te beheren. FileNet's enterprise content managementoplossingen (ECM) stellen klanten in staat om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden door content uit hun hele organisatie te beheren, hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een volledig aanbod aan connectiviteit te bieden die nodig is om het nemen van dagelijkse, belangrijke beslissingen te vereenvoudigen.

FileNet ECM-oplossingen bieden een uitgebreide reeks capaciteiten die integratie bieden met bestaande informatiesystemen. Zo levert zij voordelige oplossingen om echte zakelijke problemen op te lossen.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982, hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder 81 van de Fortune 100-bedrijven, gebruik gemaakt van de voordelen die FileNet-oplossingen bieden bij het beheren van 'mission critical' content en -processen.

Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. Het bedrijf biedt haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen aan via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal en professionele diensten als via haar ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.

Over McLaren
McLaren Software Ltd. ontwikkelt op content gebaseerde zakelijke applicaties voor bedrijven die actief zijn in de verwerkende industrie en in de ontwerp- en bouwsector. McLaren Enterprise Engineer helpt organisaties bij het beheren van essentiële content, die geïntegreerd is met bedrijfsprocessen en bijbehorende levenscycli. Bovendien helpt Enterprise Engineer organisaties de waarde van het intellectuele eigendom van hun documenten, tekeningen en bedrijfsprocessen te maximaliseren, terwijl het commerciële risico van het gebruik ervan wordt verkleind.

De producten van McLaren bieden klanten in de ontwerp-, bouw-, engineering-, proces- en asset en plant management sector de controle om bedrijfsprocessen te beheren, zoals het traceren van correspondentie, gelijktijdige engineering, het beheren van tekeningen en wereldwijde samenwerking. Het hoofdkantoor van McLaren is gevestigd op: 3 Atlantic Quay, 20 York Street, Glasgow, G2 8LN, Scotland UK (Verenigd Koninkrijk). Het bedrijf beschikt over kantoren in Washington DC (Verenigde Staten) en Düsseldorf (Duitsland). Website: www.mclarensoftware.com

###

Safe Harbor Statement under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995: This release may contain forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Words such as "anticipates," "expects," "intends," "plans," "believes," "may," "will" and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Among the important factors that could cause actual results to differ materially from those in the forward-looking statements are FileNet's ability to develop, complete, introduce, market, distribute and gain market acceptance for its products and technologies in a timely manner; announcements of technological innovations, new products or product enhancements by FileNet or its competitors; general market conditions; and other factors detailed in the FileNet's filings with the Securities and Exchange Commission, including its recent filings on Forms 10-K and 10-Q.

###

Note to editors: FileNet and ValueNet are registered trademarks of FileNet Corporation. FileNet P8 is a trademark of FileNet Corporation. All other company or product names referenced in this release may be trademarks or registered trademarks of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.comwww.lewispr.com
lilianv@lewispr.com

Voor meer informatie over FileNet kunt u contact opnemen met Melanie Bessem, FileNet: Tel:+31 (0) 20 543 13 45
E-mail: mbessem@filenet.comwww.FileNet.


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---