Ingezonden persbericht


http://www.text100.nl/creative/creative/pmcnl.htm

PERSBERICHT

Creative zen portable media center steelt de show op

's werelds grootste consumentenelektronica beurs

Bill Gates onthult in toespraak eerste beschikbare software en hardware voor PMC

Amsterdam, 22 januari 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het internet, zorgde voor een opwindende start van de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Niemand minder dan Bill Gates, Microsoft baas en chief software architect, kondigde tijdens zijn toespraak over aankomende/toekomstige evoluties, het Zen Portable Media Center van Creative aan. Voortbouwend op het succes van Creative's digitale draagbare audiospelers met vaste schijf, luidt het Creative Zen Portable Media Center een nieuw tijdperk voor digitaal entertainment in, door een compact en draagbaar platform te bieden voor digitale muziek, video en beelden. Dit product zal de wereld van het digitale entertainment radicaal veranderen door plaats te bieden aan honderden uren videobeelden en duizenden muzieknummers en foto's.

"Het Creative Zen Portable Media Center verleent optimale mobiliteit aan alle Windows XP digitale video's, thuisopnames, opgenomen tv-programma's, foto's, muziek en zelfs albumkunst", verklaart Todd Warren, General Manager, Embedded Devices Group, Microsoft, Corp. "Via één enkel apparaat helpt Creative Microsoft om de wereld van het digitaal entertainment te veranderen dankzij een naadloze interactie tussen pc en apparaat die zorgt voor plezier en gebruiksgemak."

"Ons consequent streven naar vernieuwing samen met onze sleutelpartners is de voedingsbodem voor het leiderschap van Creative op het vlak van digitaal entertainment", zegt Sim Wong Hoo, President en CEO van Creative Technology Ltd. "Het Creative Zen Portable Media Center is exemplarisch voor de manier waarop we de impact van de pc kunnen aanwenden om de mogelijkheden van de consumentenelektronica te vergroten."

Winnaar van de TechTV Best of CES Show Award

Ter afsluiting van een zoveelste succesvol jaar op CES, deelt Creative met trots mee dat het Creative Zen Portable Media Center de 'Best of CES' award van TechTV heeft gewonnen in de categorie 'Portable Audio and Video'. Deze prestigieuze award is een erkenning van- en een eerbetoon aan de meest baanbrekende, nieuwe technologische consumentenproducten die hun debuut maakten op de internationale Consumer Electronics Show van 2004. Het door TechTV aangestelde panel van technologiejournalisten selecteerde in elke categorie winnaars op basis van hun innoverende aantrek- kingskracht, gebruikersvriendelijkheid, nut en waarde.

"Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Creative de 'Best of CES' award in de wacht sleept. Vorig jaar won de Creative Prodikeys, 's werelds eerste combinatie van een muziekklavier en een pc-toetsenbord, de 'Best of CES' award in de categorie 'Home Audio'.

"We hebben de 'Best of CES' award nu twee jaar op rij gewonnen in twee totaal verschillende productcategorieën", zegt Sim Wong Hoo, President en CEO van Creative Technology Ltd. "Dit illustreert hoe Creative de impact van de pc zodanig versterkt dat het een kracht wordt waarmee men in de consumentenelektronica rekening moet houden. Het toont ook aan dat een baanbrekend en innoverend product van Creative, een leider in de pc-omgeving, de harten en geesten in de markt van de consumentenelektronica voor zich kan winnen."

Voor meer info, kan u terecht op volgende link: http://www.creative.com/ces/

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde product en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P. Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan, met vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.