Gemeente Woerden

Zwembaden Woerden blijven open

De zwembaden in Woerden verkeren financieel in een zorgelijke situatie. De gemeente Woerden garandeert echter dat van sluiting van de zwembaden geen sprake kan zijn. Sportfondsen Nederland NV, de exploitant van beide zwembaden en de gemeente zijn in de loop van vorige week samen overeengekomen dat het openhouden van de zwembaden voorop staat.

Sportfondsen Nederland N.V. heeft de gemeente Woerden op maandag 12 januari op de hoogte gesteld van het naderend faillissement van Sportfondsen Woerden B.V. Het geraamde tekort van de twee Woerdense zwembaden over 2003 wordt geschat op 320.000.

De gemeente heeft daarop tijdens een informatiebijeenkomst voor het personeel aangegeven dat er van sluiting van de zwembaden geen sprake kan zijn. De exploitatie van de zwembaden wordt voorlopig gecontinueerd op de huidige basis, waarbij de gemeente de kosten op zich neemt. De komende periode wil de gemeente beleidsmatig, financieel en inhoudelijk invloed en controle uitoefenen op de exploitatie.

Sportfondsen Nederland N.V. en de gemeente Woerden willen dan ook benadrukken dat beide zwembaden gewoon geopend zijn en dat inwoners gewoon gebruik kunnen maken van deze schitterende voorzieningen. Juist in deze periode zal het voor de toekomst van de baden een opsteker zijn als inwoners van de gemeente Woerden door hun bezoek aan de zwembaden laten blijken waarde te hechten aan het voortbestaan van deze voorzieningen.

Op verzoek van de commissie Zorg wordt door de gemeente nog voor de raadsvergadering eind deze maand een globaal overzicht opgesteld van mogelijkheden op de langere termijn. Tevens wordt dan gesproken over een scenario voor de korte termijn waarbij verzekerd is dat beide baden open blijven.