Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 januari 2004

Verlichtingscontrole

19 fietsers bekeurd wegens het niet voeren van verlichting

Hengelo

Woensdag 21 januari werd van 07.20 tot 08.20 uur op de Anninksweg in Hengelo gecontroleerd op de verlichting van fietsen. 19 fietsers bleken de verlichting van hun fiets niet in orde te hebben en werden hiervoor bekeurd. (bps: 04-008156)

Fietser gewond bij aanrijding

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Woensdag 21 januari reed een 38-jarige automobilist uit Enschede op de Parallelweg LS in Hengelo. Bij de rotonde wilde hij rechtsaf de Gieskesstraat inslaan. Hij stopte voor het (2 richtingen)fietspad en liet de fietsers die hem van rechts naderden, voorgaan. Hierna trok hij op en zag te laat dat hem van links vanaf het fietspad een vrouw op de fiets naderde. Er ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw, een 23-jarige uit Hengelo, gewond raakte aan haar been en rug. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-008485)

Automobilist aangehouden

Automobilist blijkt geen geldig rijbewijs te hebben en onder invloed van alcohol te zijn, waarop de politie hem aanhoudt

Deurningen

Politieagenten bekeurden woensdag 21 januari omstreeks 15.00 uur een 34-jarige automobilist uit Deurningen wegens het inhalen over de doorgetrokken streep op de Almelosestraat in Zenderen. Toen zij de bestuurder naar zijn rijbewijs vroegen, gaf hij aan dit niet bij zich te hebben. Nadat de agenten hem zijn weg hadden laten vervolgen, bleek bij info dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Hierop werd actie ondernomen. De agenten wisten de automobilist op de Hengelosestraat in Deurningen te onderscheppen. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd de 34-jarige man aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,41 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-008406)

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde en zonder geldig rijbewijs reed

Hengelo

Politieagenten controleerden donderdag 22 januari omstreeks 04.20 uur een 30-jarige automobilist uit Almelo op de Pruisische Veldweg in Hengelo. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Zijn rijbewijs bleek reeds ingevorderd te zijn wegens het rijden onder invloed. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,09 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-008582)

Verlichtingscontrole

16 processen-verbaal tijdens verlichtingscontrole

Enschede

Woensdag 21 januari werd van 07.20 tot 08.00 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de zuidelijke parallelweg van de Gronausestraat in Enschede. 13 fietsers werden bekeurd wegens het rijden zonder verlichting. Verder werd een bromfietser bekeurd voor het niet dragen van een helm, het niet voeren van licht en voor het feit dat de bromfiets niet voorzien was van een gele plaat. (bps: 04-008341)

Hennepkwekerij ontmanteld

Hennepkwekerij met ongeveer 3900 planten in beslag genomen

Enschede

In een schuur van een woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 3900 planten. De planten en apparatuur werden in overleg met justitie in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij. Tegen hem/haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-008424)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --