Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 januari 2004

Vals geld

Meerdere valse bankbiljetten aangetroffen

Rijssen

Op vrijdag 16 en op zaterdag 17 januari wordt in een winkel aan de Schild tussen de dagopbrengst 17 biljetten van 100 euro aangetroffen die mogelijk vals zijn. Het signalement van de persoon die de bankbiljetten heeft uitgegeven is als volgt: blanke man, ongeveer 1.75m, normaal postuur, blond stijl haar tot in de nek. De man droeg in beide oren een zilveren oorbel. (bps: 04-008339)

Aanhouding wegens wapenbezit

Scholier aangehouden in bezit van gasalarmpistool

Holten

Op woensdag 21 januari omstreeks 13.45 uur is een 18-jarige jongeman uit Goor op een school in Holten aangehouden wegens wapenbezit. Volgens zijn medeleerlingen zou de verdachte een pistool bij zich hebben. Uit zijn verhoren blijkt dat de verdachte op school is gekomen en aan enkele leerlingen heeft laten weten een ongeladen pistool bij zich te hebben. Hij wilde deze verkopen. Hij schrok echter van de reacties van de medeleerlingen, waarop hij het wapen heeft gedumpt in de buurt van het hockeyveld. Op zijn aanwijzing vond de politie het wapen en nam dit in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-008365)

Verkeerscontroles

Diverse verkeerscontroles op verschillende locaties

Almelo/Nijverdal/Hellendoorn

Op woensdag 21 januari zijn op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Almelo: totaal 52 PV's waarvan 31x geen autogordel
12x constructiesnelheid bromfietsen 4x onjuiste verlichting auto's 5x overige overtredingen

Nijverdal/Helledoorn: totaal 81 PV's waarvan 53x geen autogordel
6x onjuiste verlichting auto's 8x overschrijden snelheid auto's 2x overschrijden snelheid bromfietsen 3x diverse verkeersovertredingen bromfietsen

Rijden onder invloed

Automobilist is mogelijk onder invloed van drugs

Enschede

Op donderdag 22 januari omstreeks 02.35 uur is een 29-jarige Enschedese automobilist gecontroleerd op de Pluvierstraat. In de auto treft de politie een lege fles sterke drank aan. De automobilist ontkent dat hij heeft gedronken, maar geeft wel aan dat hij een paar joints heeft gerookt. De verdachte wordt daarop aangehouden en er wordt hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. (bps: 04-008576)

Aanhouding wegens diefstal

Jongeman aangehouden wegens diefstal kratten

Haaksbergen

Op woensdag 21 januari is een 42-jarige vrouw uit Haaksbergen aan het posten aan de achterzijde van een pand aan de Markt. Dit in verband met de veelvuldige diefstal van kratten sinds december jl. Zij ziet omstreeks 07.00 uur hoe een jongeman over de schutting klimt en twee kratten klaar zet. Bij het zien van de vrouw gaat de verdachte er vandoor. Hij laat daarbij een fiets achter. Hij kan even daarna worden aangehouden door de inmiddels gealarmeerde politie. De fiets blijkt van diefstal afkomstig. De verdachte, een 19-jarige Haaksbergenaar bekent de diefstal van de fiets en meerdere diefstallen van kratjes achter het pand aan de Markt. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-008143)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --