Politie IJsselland


IJsselland
Afdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP Zwolle
( 038 - 4963891 ( 038 - 4963905


voorlichting@ijsselland.politie.nl Donderdag 22 januari 2004.


OVERVALMELDING TANKSTATION FOUT AFGEHANDELD


Zwolle - De politie IJsselland heeft gistermiddag verkeerd gereageerd op een overvalmelding vanuit een benzinestation aan de Dijkstraat. Omstreeks 16.17 uur kwam deze overvalmelding binnen bij de regionale meldkamer. De politie kwam pas na ruim 20 minuten ter plaatse.

Er wordt een intern onderzoek ingesteld naar deze fout. De datarecorders, die zowel het mobilofoon- als het telefoonverkeer van alle meldingen en de afwikkeling daarvan 24 uur per dag registreren, worden daarvoor afgeluisterd.

De politie heeft inmiddels haar excuses gemaakt bij zowel de terecht verontwaardigde eigenaar als de geschrokken medewerkers van het tankstation.

Een dergelijke overvalmelding dient als een prioriteit-1-melding (noodoproep) behandeld te worden. Uitgangspunt daarbij is dat de politie zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 15 minuten ter plaatse is.

De binnengekomen melding is, ondanks de melding van overval en herhaalde
1-1-2 telefoontjes van de eigenaar van het tankstation, met een verkeerde prioriteit behandeld.

Dit voorval wordt door de korpsleiding zeer hoog opgenomen. Deze reactie staat haaks op het korpsbeleid en de gevolgen voor de betrokkenen worden ten zeerste betreurd. Dit voorval staat haaks op wat het korps wil zijn en doorgaans is.

Einde persbericht.




Politie IJsselland