1e persbericht van donderdag 22 januari 2004

Eindhoven 22-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van auto-inbraak opgepakt

Op de Hendrik Staetslaan zijn donderdagochtend rond 00.15 uur een 32-jarige man uit Eindhoven en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen daar de mannen lopen. Toen het duo dat in de gaten had, gooide één van hen iets in de struiken. Het bleek een autoradio te zijn, waarop de twee mannen werden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. In de buurt, op de Gagelstraat, stond een opengebroken personenauto zonder autoradio. Onderzocht wordt of het duo daar iets mee te maken heeft.

Eindhoven: Niet-betalende passagier aangehouden

Op de John F. Kennedylaan is woensdagavond om 21.30 uur een 25-jarige inwoner van Baexem aangehouden. De man zat in een bus en had niet voldoende strippen bij zich. Toen de chauffeur aangaf dat hij moest bijbetalen, weigerde hij dit. Ook weigerde hij de bus te verlaten. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden. Bij controle bleek dat hij gesignaleerd stond voor een onherroepelijk vonnis van 15 dagen onvoorwaardelijk Ook werd duidelijk dat zijn verblijfsvergunning was verlopen sinds 2003. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Aanhouding na diefstal computer

Donderdagmorgen is op de Kluisstraat een 33-jarige Helmonder aangehouden. Politiemensen zagen de man, een bekende van de politie, daar lopen met een computerkast onder zijn arm. Hij is overgebracht naar het bureau, waar bij de fouillering een computermuis en een computerkabel in zijn kleding werden aangetroffen. De verdachte is ingesloten en de computer met toebehoren is in beslag genomen.

Helmond: Vogels uit volière weggenomen

Tussen woensdagavond 23.00 uur en donderdagmorgen 07.30 uur, zijn uit een volière, achter een woning aan de Mozartlaan, 21 vogels weggenomen. De dader heeft de deur van de volière opengebroken. De totale waarde van de vogels is ongeveer 1300 euro.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Een 47-jarige Helmonder is donderdagochtend rond 5.00 uur aangehouden omdat hij zijn 39-jarige vriendin zou hebben geslagen, en met een mes en met de dood zou hebben bedreigd. Dat gebeurde in de woning van het paar in Helmond-Centrum. De vrouw vluchtte na de mishandeling naar buiten, waar de gewaarschuwde politie zich over haar ontfermde. Op dat moment kwam de man naar buiten, waarop hij werd aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Hennep in busje

Op de Haaglaan is woensdagavond rond 19.15 uur een man van 46 jaar uit Helmond aangehouden. In zijn bestelbusje vonden surveillerende agenten een grote plastic zak en twee dozen vol met hennepplanten. Die zijn allemaal in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Fietsverlichtingscontrole

Bij een fietsverlichtingscontrole op de Locht, de Heers, de Bossebaan en de Sterrenlaan zijn donderdagochtend 52 bekeuringen uitgeschreven.

Valkenswaard: Computer weggehaald

Bij een inbraak in een school aan de Emmalaan is een computerscherm gestolen. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een ruit aan de voorkant van de school is ingeslagen, waarna het scherm werd weggehaald.

Oost-, West- en Middelbeers: Auto-inbreker aangehouden

Donderdagmorgen omstreeks 2.00 uur is er ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond op de Calluna. De benadeelde zag de dader weglopen en in een auto stappen. Hij gaf dit onmiddellijk door aan de politie die om 2.30 uur op de Raadhuisstraat in Best de verdachte kon aanhouden. Bij controle bleek de verdachte ook gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van bijna 1,00 promille aan. De verdachte is na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Geldrop: Eigenaar pony achterhaald

De politie in Geldrop heeft de eigenaar achterhaald van de pony die afgelopen zaterdag rond 21.30 uur op de Kaartmakersring in Eindhoven is gevangen. Het beest stond kort daarvoor op de spoorlijn ter hoogte van de spoorbrug over het Eindhovens Kanaal. Het treinverkeer is daardoor enige tijd stilgelegd. Nadat hij is gevangen, is de pony naar een manege in de buurt gebracht. Vervolgens is de politie in Geldrop enige dagen bezig geweest om de eigenaar te achterhalen. Het blijkt een man uit Someren te zijn. Hij heeft zijn pony woensdagavond bij de manege opgehaald.