Gemeente Hulst


Persbericht - 22.01.2004

Start werkzaamheden Scharnier Hulst

Begin februari 2004 wordt gestart met de reconstructie van het Scharnier, het knooppunt Absdaalseweg, Stationsplein, Havenfort en Steensedijk te Hulst.

Het werk wordt uitgevoerd in 2 fasen :

De 1e fase betreft het vervangen van het riool in de Absdaalseweg en het aanleggen van een regenwaterriool in het gedeelte van deze weg vanaf Zaman Sport tot en met het Havenfort.
Voorts wordt de nieuwe verbindingsweg tussen de Absdaalseweg en het Havenfort aangelegd.

De 2e fase van het werk omvat de aanleg van een riool en een verbindingsweg tussen de Stationsweg en het Havenfort. Daarna wordt de aansluiting voor de Steensedijk, de trottoirs en het parkeerterrein gerealiseerd.

De aanvang van de 1e fase van de werkzaamheden staat begin februari gepland. Deze fase zal tot en met april 2004 in beslag nemen. De werkzaamheden zoals omschreven in de 2e fase worden uitgevoerd in de periode van april tot en met juli 2004.

Tijdens de korte periode waarbij beide fasen elkaar overlappen, wordt het verkeer van en naar het Havenfort en het Stationsplein omgeleid via de Absdaalseweg en het terrein van de stadsschuur en het milieupark.
Uiteraard kunnen de weersomstandigheden een rol spelen ten aanzien van de tijdsplanning.

Gezien de aard van de werkzaamheden is het onvermijdelijk dat ter plaatse enige overlast ontstaat.
In de planning van de werkzaamheden is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de bereikbaarheid van woning én bedrijven.

Voor nadere informatie of eventuele vragen met betrekking tot de uitvoering van het Scharnier kan men terecht bij de heer E. Piessens of de heer P. Roelands van team
Civiele Techniek op tel. 0114-389232 of 0114-389237.
---