Ingezonden persbericht


Internetuitgever ilse brengt mailplatform onder bij Siennax Siennax' Backstage vormt basis voor nieuwe betaalde diensten

Amstelveen, 22 januari 2004 - Internetuitgever ilse heeft besloten om haar mailplatform onder te brengen bij Siennax International. De keus is op Siennax gevallen vanwege de geavanceerde mogelijkheden die deze leverancier van utility services met Backstage biedt voor het afrekenen van nieuwe betaalde diensten die ilse gaat aanbieden.

In tegenstelling tot bestaande betaalmogelijkheden op internet, die meestal via banken of creditcardmaatschappijen verlopen, wordt ilse - als leverancier van de diensten- ook eigenaar van de klantgegevens, met inachtneming van de bestaande privacyreglementen. Klanten hoeven daarom voor losse transacties niet iedere keer opnieuw gegevens in te voeren op de website. Dit biedt ilse de mogelijkheid om een gemeenschap op te bouwen van trouwe klanten, die recht hebben op kortingen en speciale aanbiedingen.

Nieuwe diensten

Naast billing (het opmaken van de factuur) registreert Backstage de gegevens van klanten en controleert of zij toegangsrechten hebben. ilse gebruikt de billingdiensten om naast de gratis mail ook betaalde mail aan te bieden. Deze ilsemail Large biedt extra mogelijkheden, zoals POP3, IMAP, extra adresboekfunctionaliteit, mailregels, meer opslagruimte en visitekaartjes. Daarnaast is het mogelijk om additionele opslagruimte te kopen. De betaalde diensten blijven niet beperkt tot ilsemail. ilse is van plan om ook andere betaalde diensten te introduceren.

Met Siennax' Backstage kan ilse haar klanten nieuwe betaalde diensten aanbieden die veel verder gaan dan de bestaande mogelijkheden op internet. Omdat de gebruikers- en betaalhistorie opgeslagen worden, kan ilse haar klanten prijsplannen en kortingen aanbieden. Een klant die tegelijkertijd een product koopt en een dienst afneemt, krijgt dan bijvoorbeeld een derde product gratis. Het betaalmoment kan ook losgetrokken worden van het afneemmoment, bijvoorbeeld voor abonnementen. Voor de betaling via één geïntegreerde nota ondersteunt Siennax' Backstage een payment gateway naar Interpay, de organisatie die de betaalinfrastructuur van de Nederlandse banken beheert en ontwikkelt.

Expertise en schaalgrootte

Paul Molenaar, CEO bij ilse Media: "Siennax beschikt over de expertise en schaalgrootte om geavanceerde billingsoftware beschikbaar te stellen. Backstage helpt ons bij het uitvoeren van onze toekomststrategie. De ontwikkeling van billingsoftware behoort niet tot onze core-business, maar het is wel belangrijk dat we eigenaar blijven van klantgegevens. Door ons mailplatform uit te besteden aan Siennax en gebruik te maken van Backstage kunnen we ons volledig richten op het aanbieden van diensten aan onze consumenten."

Over ilse:

ilse media is met meer dan 200 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (120 miljoen pageviews per maand), de zoekmachine ilse.nl (46 miljoen pageviews per maand) , de nieuwssite NU.nl (35 miljoen pageviews per maand), Overzicht.nl (4 miljoen pageviews per maand) en Vindex.nl (1 miljoen pageviews per maand). Ook de gratis e-mailsite en het populaire chat.nl vallen onder ilse media.

Over Backstage en Siennax:

Specifiek voor de media- en entertainment branche heeft Siennax Backstage ontwikkeld. Een webservice die contentleveranciers in staat stelt een geavanceerd billingsysteem te koppelen aan hun website, waarmee men veel creatiever om kan gaan met de prijs van content en webdiensten, omdat er op basis van daadwerkelijk gebruik afgerekend kan worden. Er kunnen eenvoudig kleine betalingen, zogenaamde micro-payments, uitgevoerd worden voor één enkele transactie, een bekeken pagina of voor gedownloade informatie. Tevens verzorgt Siennax de gehele backoffice. Denk daarbij aan subscriber management, authenticatie en autorisatie.

Backstage draait op het unieke Utility Platform van Siennax, een veilige, schaalbare en zeer complete architectuur voor applicaties. Het ondersteunt e-business activiteiten, naast de zeer complete billing mogelijkheden van Backstage, met storage- en database producten en content management tools. Siennax is er van overtuigd dat het gebruik van informatie- technologie zich zal ontwikkelen tot een utility service: net zo beschikbaar, betrouwbaar en veilig geleverd als water, elektriciteit en telefoon. De toenemende complexiteit van de benodigde infrastructuur en de hoge eisen op het gebied van veiligheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid dragen er toe bij dat steeds minder organisaties het noodzakelijke platform op een kostenefficiënte manier zelf ontwikkelen en beheren.

Siennax is de enige provider in Europa die voldoet aan de Trust Services® normen. Trust Services® is een set van uitgangspunten en criteria betreffende veiligheid, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, online privacy en vertrouwelijkheid, waaraan de te beoordelen organisatie moet voldoen. Trust Services® wordt internationaal erkend als een standaard voor procedures en beveiligingsmaatregelen en is van toepassing op internet infrastructuren. Het voldoen aan Trust Services® toont aan dat Siennax' systemen goed beveiligd en beschikbaar zijn.

Siennax is in 1998 opgericht en in handen van het management en de medewerkers, Prime Technology Ventures, ABN Amro Participaties, Twinning, Residex, BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Sonera Corporation (Finland) en HGP. Momenteel heeft Siennax ongeveer 60 medewerkers en vestigingen in Nederland en Duitsland. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Siennax is 100 % aandeelhouder van Acadoo, de Learning Service Provider. Acadoo biedt een totaaloplossing voor de outsourcing van het opleidingsbeleid.

Meer informatie:

Siennax

Stroombaan 6-8; 1181 VX Amstelveen

Tel. +31(0)20 547 8000

ari.dijkshoorn@siennax.com