Politie Amsterdam-Amstelland

Alertheid voorkomt diefstal
22-1-2004. Donderdagnacht rond twee uur arresteerde de politie twee 29-jarige mannen die de velgen van een auto aan de Joan Muyskenweg probeerden te stelen. Ze kwamen de mannen op het spoor dankzij een alerte getuige die meldde dat twee mannen auto's aan het openbreken waren op het parkeerterrein aan de Joan Muyskenweg.
---


Arrestant bijt agent

22-1-2004. Woensdagmiddag rond halfvier raakte een agent gewond toen een 26-jarige verdachte in zijn hand beet. De verdachte had een bekeuring gekregen voor het fietsen door rood. Toen bleek dat hij een valse naam opgaf, moest hij mee naar het bureau om de zaak uit te zoeken. Dit zinde de man niet, hij probeerde een kopstoot te geven, wat niet lukte. Daarna zette hij zijn tanden in de hand van de agent. Deze moest zich in het ziekenhuis laten behandelen, de "bijter" had namelijk tot op het bot gebeten. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld.
---

Drie straatrovers gearresteerd

22-1-2004. Het straatroofteam van het bureau Van Leijenberghlaan heeft drie straatrovers gearresteerd die ervan worden verdacht miminaal zeven straatroven te hebben gepleegd. Het trio, 19, 24 en 26 jaar oud, opereerde in Zuidoost en in Zuid. Ze gebruikten vaak een mes om hun slachtoffers mee te bedreigen. Veelal werd het mes op keel of buik van de slachtoffers gezet en werden zij gedwongen om geld of goederen af te geven.

---


Onbekende redt leven drenkeling

22-1-2004. Donderdagnacht rond halfdrie werd een 24-jarige man uit het water bij de Houtkopersburgwal gered door een onbekend gebleven voorbijganger. De man werd met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon hij weer naar huis.
---