Socialistische Partij

Pleeggezinzorg in plaats van statenreizen

Het Orthopaedagogisch Centrum Kennemerland (OCK) dat pleeggezinplaatsen regelt voor jongeren die dat nodig hebben, krijgt meer aanvragen dan het budget toelaat. De provincie heeft tegen het OCK gezegd dat ze voor die extra aanvragen hun risicoreserve maar moeten inzetten. Echter, die is maar 1 ton groot. Bovendien heeft een bedrijf een zekere reserve nodig om bedrijfsrisicos op te vangen.

Het OCK heeft om die reden een opnamestop afgekondigd, en dat betekent weer dat de toch al lange wachtlijst nog veel groter wordt. Een ongewenste situatie dus. De SP heeft daarom aan de statenleden per brief een oproep gedaan het reisbudget, bedoeld voor het maken van reizen naar het buitenland, om en nabij de 180.000 groot, te bestemmen voor de pleeggezinzorg, zolang er geen oplossing is.

Nu kijken wat de statenleden belangrijker vinden: de eigen groepsbinding, want dat is elk jaar weer het allereerste doel van deze statenreizen, of het verzorgen van pleegezinnen voor kinderen die in hun eigen gezin niet gedijen.