Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Chateau Cantara caravan van het jaar 2004

Den Haag, 22 januari 2004

De Chateau Cantara is op de caravanbeurs Caravana in Zuidlaren uitgeroepen tot caravan van het Jaar 2004. Vooral zijn degelijke, nieuwe alufiber beplating en hoge mate van veiligheid hebben de jury van caravanjournalisten over de streep getrokken om de Cantara de titel toe te kennen.

Met de onderscheiding van Chateau komt na vele jaren weer een Nederlandse caravanbouwer de eer toe. De Chateau-fabriek staat weliswaar in België, maar moederconcern Tirus is een Nederlands bedrijf. Om te zorgen dat de caravan een hagelbui beter doorstaat , werd deze al in 2000 uitgerust met een polyester front. Al snel maakten ook de aluminium zijwanden plaats voor polyester. Om eveneens de duurzaamheid te bevorderen, is de beplating op het nieuwste Cantara van alufiber, een met kunsthars versterkte aluminium beplating. De CE-markering, onder andere van belang voor de veiligheid van de elektrische installatie, kon eveneens rekenen op een positief oordeel van de jury. Wat betreft het interieur was de jury onder andere goed te spreken over de krasbestendige coating op het meubilair.

De verkiezing van de Caravan van het jaar is georganiseerd door de Kampeer & Caravan Kampioen. De jury bestaat uit Frits Ronner (Nederlandse Caravan Club), Jan de Laat (Algemeen Dagblad), Paul Descamps (Vakantiekriebels), Willem Laros (Caravannen) en Aad van der Poel ( Kampeer & Caravan Kampioen).