Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - dagvaarding na gevecht met agenten

Publicatiedatum: 22-01-2004

Een 31-jarige Arnhemmer zal worden gedagvaard nadat hij woensdagavond op de Spijkerstraat in zijn woonplaats in gevecht was geraakt met twee politieagenten. Die waren naar de Spijkerstraat gekomen omdat daar volgens een melding iemand door nog onbekende oorzaak gewond op straat zou liggen. Eenmaal terplekke kwam met slachtoffer, de 31-jarige Arnhemmer, op beide agenten aflopen en begon hen zonder enige aanleiding te schoppen en te slaan. De agenten wilden de Arnhemmer vervolgens aanhouden, maar deze bleef zich daartegen verzetten door om zich heen te slaan en te trappen. Uiteindelijk wisten de agenten de man met behulp van pepperspray te overmeesteren. De Arnhemmer verklaarde later onder invloed van alcohol vanaf een balkon van de woning van een kennis naar beneden gesprongen te zijn. Het opstandige gedrag weet de Arnhemmer ook aan zijn overmatig alcoholgebruik. De man is met een dagvaarding heengezonden en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - fietser loopt nekletsel op bij aanrijding met auto
Publicatiedatum: 22-01-2004

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een auto op de Boulevard Heuvelink in Arnhem heeft gisteravond een 23-jarige vrouw uit die stad nekletsel opgelopen. Het slachtoffer reed omstreeks kwart voor acht op haar fiets toen ze werd aangereden door een 42-jarige man uit Ridderkerk, die met zijn auto vanuit een uitrit de weg was opgereden. De automobilist had daarbij kennelijk de fietsster over het hoofd gezien. De gewonde Arnhemse is overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis. De politie sloot de rijbaan van de Boulevard Heuvelink enige tijd af in verband met de afhandeling van het verkeersongeval. Tegen de Ridderkerkse automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bromfietser gewond na voorrangskwestie
Publicatiedatum: 22-01-2004

Een 41-jarige bromfietser uit Arnhem is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval als gevolg van een voorrangsfout op de Distellaan, nabij de Ranonkelstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd omstreeks vijf uur op de Distellaan aangereden door een auto, bestuurd door een 56-jarige plaatsgenoot, die vanaf de Ranonkelstraat de kruising was opgereden zonder voorrang te verlenen. De bromfietser liep daarbij letsel op en werd overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat de verwondingen meevielen en beperkt waren gebleven tot enkele kneuzingen, waarna het slachtoffer weer naar huis kon. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het niet verlenen van voorrang.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - meisje (17) aangehouden na inbraak bij ex-vriend
Publicatiedatum: 22-01-2004

De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarig meisje zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. De bewoner van het pand in het centrum van Arnhem, een 31-jarige man, zou het meisje onderdak hebben gegeven en een relatie met haar hebben aangeknoopt. Na het verbreken van de relatie was het meisje vertrokken. Toen de 31-jarige Arnhemmer woensdagmiddag bij zijn woning terugkwam ontdekte hij dat er was ingebroken en waarschuwde de politie. Een onderzoek aan de hand van ondermeer getuigen leidde naar het 17-jarige meisje, dat later elders in de stad werd aangehouden. Het meisje bekende de deur van de woning te hebben vernield. Volgens haar zeggen zouden er nog spullen van haar in de woning liggen die ze opgehaald had. Het meisje is later na verhoor weer op vrije voeten. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles: ruim 800 keer te hard
Publicatiedatum: 22-01-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in Arnhem snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 829 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde in de ochtend en vroege middag op de Bakenbergseweg, Cattepoelseweg, Zijpendaalseweg, Schelmseweg en Apeldoornseweg. Het hoogste aantal overtreders werd geconstateerd bij de controle op de Apeldoornseweg. Daar reden tussen 10.15 en 13.10 uur 520 voertuigen harder dan de voorgeschreven 50 km/u op een totaal aantal van 3170 gecontroleerde voertuigen. Bij deze controle werd een hoogst gereden snelheid gemeten van 84 km/u. Ook op de Zijpendaalseweg werd een relatief hoog aantal overtreders geflitst: 157 op een totaal aantal van ruim 1300 gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid op de Zijpendaalseweg bedroeg 99 km/u, terwijl ook daar maximaal 50 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden