Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (22/01)

Tilburg, 22 januari 2004.

Tilburger beroofd van geld en mobiele telefoon

TILBURG - Drie nog onbekende mannen hebben gisteravond rond kwart voor zeven aan het Kasteelpad een 35-jarige Tilburger beroofd van onder andere 1400 euro en een mobiele telefoon ter waarde van 430 euro. De Tilburger was, naar aanleiding van een telefoontje, op weg naar de Van Hogendorpstraat. Op het kasteelpad wenkte een man die midden op straat stond naar de Tilburger, waarop er twee mannen uit de bosschages kwamen. Een van hen was in het bezit van een vuurwapen. De Tilburger werd gedwongen zijn spullen af te geven waarna de daders zich te voet uit de voeten maakten. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. De politie sluit niet uit dat de man door de daders naar de Kasteelpad is gelokt.

169 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG - Aan de Ringbaan Oost heeft de politie gisteren een radar snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 805 voertuigen de radarpost en 169 van hen reden te hard. Van de 169 overtreders heeft de politie er 41 staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur terwijl op de Ringbaan Oost een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Een weggebruiker, een 43-jarige Tilburger kreeg bovendien een proces-verbaal terzake belediging, nadat hij de agenten voor mongolen uitmaakte.

22 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG - In de wijk het Wandelbos heeft de politie van team Tilburg West gistermiddag en -avond een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle ging de politie te voet, op bromfietsen en motors en met een auto de wijk in. De agenten controleerden speciaal op hangplekken van de jeugd, achterdoorgangen en woningen. De controle leverde in totaal 22 bekeuringen op:
10 weggebruikers gingen op de bon i.v.m. ondeugdelijke verlichting
1 weggebruiker ging op de bon toen hij door een rood licht reed
2 bromfietsers droegen geen helm
2 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat bij zich 2 bromfietsen waren niet verzekerd

1 automobilist had geen verzekeringspapieren bij zich
2 bromfietsers kregen een bekeuringen omdat het aan het vermogen van hun voertuig was geknoeid

1 weggebruiker ging op de bon omdat hij een stopteken negeerde
1 weggebruikers kreeg een verbaal omdat hij met zijn voertuig door een plantsoen reed.

Vrouw uit Oisterwijk opgepakt

BERKEL-ENSCHOT - Aan de Zandstraat hebben agenten vannacht om halfvier een 21-jarige vrouw uit Oisterwijk aangehouden nadat bij controle bleek dat de vrouw met te veel drank op achter het stuur van haar auto zat. Aan het politiebureau blies de vrouw bijna 1.30 promille. Zij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

155 bekeuringen bij fietsverlichtingscontrole

TILBURG - De fietsverlichtingscontrole heeft gisteren en vandaag 155 bekeuringen opgeleverd. Tilburg West (59), Tilburg Noord (11), Binnenstad (11), Wilhelminapark (15) en Leijdal (59). Morgen is de laatste controle dag van de in totaal vier weken durende fietsverlichtingscontrole (2 in december en 2 in januari). Dan kan ook de totaal balans worden opgemaakt.

Bron: Carel Bouman