Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Aandeelhouders atos origin geven goedkeuring aan acquisitie van schlumbergersema

PARIS/AMSTERDAM, 22 januari 2004 * Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, heeft vandaag aangekondigd dat haar aandeelhouders goedkeuring hebben verleend aan de acquisitie van SchlumbergerSema van Schlumberger. Naar verwachting wordt de transactie eind volgende week afgerond. Als resultaat van deze overname ontstaat een vooraanstaande internationale IT-dienstverlener met een jaaromzet van ruim vijf miljard euro.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. In augustus 2002 nam Atos Origin KPMG Consulting in Nederland en het Verenigd Koninkrijk over, die nu onder de naam Atos KPMG Consulting opereren. Op dit moment realiseert Atos Origin jaarlijks verkopen van 3 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan dertig landen met een werknemersaantal van 26.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, Eneco Energie, Euronext, Fiat, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Nuon, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Shell, UBS Warburg, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over SchlumbergerSema
De Sema Groep werd in 2001 overgenomen door Schlumberger, waarna het onder de nieuwe naam SchlumbergerSema ging opereren. SchlumbergerSema is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van IT-consulting, systeemintegratie, netwerk- en infrastructurele services. In 2002 realiseerde het bedrijf een omzet van iets minder dan 3 miljard euro. De bedrijfsactiviteiten die door Atos Origin worden overgenomen, genereren nu een jaarlijkse omzet van ongeveer 2.6 miljoen euro. SchlumbergerSema heeft nu ongeveer 21.000 medewerkers in dienst in meer dan veertig landen. Het bedrijf heeft een leidende marktpositie in de meeste vooraanstaande markten in Europa, met name in het Verenigd Koninkrijk, evenals in Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Oost-Azië.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (