Gemeente Dongen


Dongen is gekozen uit ruim 1.100 overheidswebsites en dingt mee naar de publieks- én vakjuryprijs 22-01-2004 14:30

Webwijzer Award:2 nominaties voor www.dongen.nl

Uit maar liefst ruim 1.100 overheidswebsites is de gemeentelijke website van Dongen gekozen als een van de tien genomineerden voor de publieksprijs én voor de vakjuryprijs van de Webwijzer Award 2003. De Webwijzer Award is in 1998 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties ingesteld en wordt sinds vorig jaar uitgereikt door burger@overheid. Doel is overheidsorganisaties te stimuleren tot het maken en beheren van kwalitatief goede websites. De winnaar(s) van de publieksprijs en de vakjuryprijs ontvangen ieder een cheque ter waarde van 10.000,-. Deze dient besteed te worden aan het verbeteren van de website.
Op 19 februari 2004 reikt Thom de Graaf, minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, de Webwijzer Award 2003 voor de beste overheidswebsite uit tijdens de Kennismarkt Elektronische/Andere Overheid. Er zijn per categorie tien overheidswebsites genomineerd. Hieruit worden twee winnaars gekozen: één door een vakjury en één door een publiekspanel. De gemeente Dongen is voor beide categorieën genomineerd en maakt dus kans om beide prijzen in de wacht te slepen.

Vakjuryprijs
De vakjury koos de genomineerden aan de hand van de Overheid.nl Monitor 2003 van Advies Overheid.nl. Deze monitor beoordeelt de kwaliteit van Nederlandse Overheidswebsites op basis van: gebruiksvriendelijkheid, algemene en bestuurlijke informatie, dienstverlening en participatie. De genomineerde websites zijn: www.arnhem.nl, www.dongen.nl, www.helmond.nl, www.limburg.nl, www.minfin.nl, www.opta.nl, www.rotterdam.nl, www.rijnland.net, www.senter.nl, www.uvt.nl. Hieruit kiest de vakjury de winnaar kiezen. De jury bestaat dit jaar uit: het Forum van burger@overheid en een expert van Advies Overheid.nl.

Publieksprijs
Iedere burger kon de afgelopen weken zijn of haar favoriete overheidswebsite aanmelden via de website van burger@overheid en deze een waarderingscijfer (1-10) geven en de reden waarom men de website goed vindt. Op 19 februari 2004 kiest het 2000-koppige publiekspanel van burger@overheid uit de genomineerden de winnaar. De genomineerden voor de publieksprijs zijn: www.aalburg.nl, www.amsterdam.nl, www.afm.nl, www.demaaswerken.nl, www.dongen.nl, www.dordrecht.nl, www.ede.nl, www.roermond.nl, www.rotterdam.nl,
www.tilburg.nl/stekelenburg

Noot voor de pers
Meer informatie over de Webwijzer Award 2003 is terug te vinden op www.burger.overheid.nl/award.