Ingezonden persbericht


Nieuwe creative jukebox zen xtra 30gb
vergroot topgamma creative mp3-spelers

Nieuwste Creative Jukebox biedt ruimte voor 8.000 muzieknummers, een extra groot LCD-display en snelle USB 2.0-downloads.

Amsterdam, 22 januari 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt een 30GB-versie van de Jukebox Zen Xtra aan. Dit product beschikt over een extra groot display met blauwe achtergrondverlichting, een vaste schijf met reusachtige opslagcapaciteit en een verwijderbare, herlaadbare lithium-ionbatterij. Hierdoor biedt de Creative Jukebox Zen Xtra 30GB gebruikers snelle toegang tot muziek, een groot bedieningsgemak, de mogelijkheid om tot 8.000 muzieknummers in MP3 of WMA te bewaren, en tot 14 uur luisterplezier per oplaadbeurt.

"Ons Creative Jukebox Zen Xtra-gamma vertegenwoordigt de top in het MP3-assortiment", aldus Julie McGuire, Europees Business Manager bij Creative. "Met de nieuwe 30GB-versie vergroten we de beschikbare keuze voor onze klanten terwijl hij alle kwaliteiten van de 60GB-versie bezit. Dit nieuwe systeem is dan ook voorzien van de volledige Creative Zen Xtra-functieset en wordt geleverd met Creative MediaSource, de krachtige en toch eenvoudige software voor het beheren van digitale muziek en het converteren van audio naar MP3 en WMA op de pc."

Via de supersnelle USB 2.0-verbinding kunnen gebruikers binnen zeer korte tijd nieuwe tracks downloaden, tot één nummer per seconde, terwijl ze via de op iconen gebaseerde interface en het intuïtieve menu snel door titels kunnen bladeren en afspeellijsten kunnen samenstellen en bewerken. Door dit gebruiksvriendelijke systeem kan de Jukebox Zen Xtra 30GB zelfs met één hand worden bediend. Een uitstekende neodymium stereo-oortelefoon zorgt bovendien voor hoogstaand luisterplezier. Om het dagelijks leven nog aangenamer te maken, zorgen een sleeptimer en een wekfunctie ervoor dat gebruikers ontspannen kunnen gaan slapen en wakker kunnen worden terwijl ze naar hun lievelingsmuziek luisteren.

Prijs en beschikbaarheid
De Creative Jukebox Zen Xtra 30GB is reeds in de winkel verkrijgbaar. De adviesprijs - inclusief BTW - bedraagt ¬ 399.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777

----------

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P. Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.